OVO SE NE VIĐA ČESTO! Leri Bird se POKLONIO NIKOLI JOKIĆU! Evo ŠTA je rekao!

Autor:

Sport

18.02.2024

03:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznanja kao ovo su vrerovatno najbitnija.

OVO SE NE VIĐA ČESTO! Leri Bird se POKLONIO NIKOLI JOKIĆU! Evo ŠTA je rekao!

Foto: www.profimedia.rs

Srpski reprezentativac i košarkaš Denver Nagetsa, Nikola Jokić, iz noći u noć svojim košarkaškim umećem pokazuje da će na kraju svoje karijere verovatno biti upamćen kao možda i najveći igrač svoje ere, a verovatno i po mnogima biti uvršćen u deset najboljih igrača svih vremena. 

Malo je onih koji mogu da se podiče Somborčevim uspesima, a najveće legende svetske košarke kontinuirano prepoznaju nasleđe koje Srbin ostvaruje svojim unikatnim stilom igre. 

Jedan od onih čije reči imaju veliku težinu svakako jeste Leri Bird. Najveći igrač u istoriji Boston Seltiksa, kome može da parira jedino Bil Rasel, je u svoje vreme bio ono što je Nikola danas - prototip modernog košarkaša, ispred svoje ere. Šuter sa snajperskom preciznošću i neko ko je kao belac, u tada pretežno crnačkom sportu, dominirao svojim umećem i takmičarskim duhom. 

Foto: printscreen/x.com

Leri Bird u svojim igračkim danima

Upavo je Bird uputio velike reči hvale Nikoli Jokiću, poklonivši se Srbinu zbog svega što radi u NBA ligi u proteklih nekoliko sezona. 

- Voleo bih da igram protiv njega. Ima toliko dobrih igrača u istoriji našeg sporta, ali čoveče, koliko je on dobar. Samo se nadam da će ostati zdrav, kloniti se povreda, kako bi nastavio da radi to što radi, jer ga je toliko zabavno gledati. Golden Stejt je bbio zabavna ekipa za gledanje, kada su svi bili zdravi, sada sam se prebacio na gledanje Denvera. Nikola čini da tamo sve funkcioniše - rekao je veliki Bird, a podelio na svom "X" profilu Harison Vind, čuveni novinar blizak ekipi iz Kolorada.

 

 

Nikola u proseku ove sezone beleži 26.1 poen na utakmici, čemu dodaje 12 skokova i skoro devet asistencija. Njegovi Nagetsi su četvrtoplasirana ekipa Zapadne konferencije, i sa Jokićem u istorijskoj formi, jedni su od favorita za NBA šampionski prsten, čime bi odbranili titulu osvojenu prošle sezone, 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading