URNEBESNA ANEGDOTA LEGENDARNOG GASOLA: "Jokićeva braća zaslužuju MVP nagradu, posle mnogo piva su mi prišli i rekli..."

Autor: M. M.

Sport

17.02.2024

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac se prisetio boravka u Srbiji.

URNEBESNA ANEGDOTA LEGENDARNOG GASOLA: "Jokićeva braća zaslužuju MVP nagradu, posle mnogo piva su mi prišli i rekli..."

Foto: Starsport

Španski košarkaš Mark Gasol otkrio je jednu zanimljivu anegdotu vezanu za Nikolu Jokića, ustvari, on se prisetio detalja sa svadbe u Srbiji iz 2009. godine koja mu je ostala u sećanju!

Novopečeni penzioner, koji je karijeru zvanično završio ove godine u januaru, tada je kao košarkaš Memfis Grizlisa i bio je na venčanju srpskog košarkaša Darka Miličića koji je ceremoniju odrganizovao u Novom Sadu. Tokom veselja je naleteo na Jokićevu braću, dok je Nikola u tom periodu imao tek 14 godina.

- Ima veoma kul priča sa Nikolom. Upoznao sam njegovu braću, ne znajući da su njegovi, na venčanju Darka Miličića u Novom Sadu. Bilo je to posle moje prve godine u NBA ligi. Nakon mnogo piva prišli su mi i rekli da imaju malog brata koji odlično igra košarku. Poručio sam im da mu želim svu sreću - iskren je bio Gasol.

Foto: Starsport/Xinhua News Agency

Gasol u dresu Španije

 

Gasol je igrao još i u matičnoj Barseloni, Đironi, Toronto Reptorisima, Los Anđeles Lejkersima, dok je sa selekcijom Španije osvojio po dva zlata na evropskim i svetskim šampionatima.

- Godinama kasnije, na utakmici u Denveru, video sam ih na tribinama kako skaču i viču na mene. Tamo su mi rekli: "To je naš brat". Bio je to Nikola Jokić. On je jako dobar košarkaš, naravno, bili su u pravu. Moram da kažem da i dva njegova brata takođe zaslužuju MVP nagradu - dodao je Mark, mlađi brat poznatijeg Pau Gasola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading