ŽOC JE SUDBONOSNO VEZAN ZA NIŠ! Trener Partizana je PRVI TROFEJ u karijeri osvojio upravo u Čairu!

Autor: M. M.

Sport

16.02.2024

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obradović i njegovi puleni na dvokorak do Kupa.

ŽOC JE SUDBONOSNO VEZAN ZA NIŠ! Trener Partizana je PRVI TROFEJ u karijeri osvojio upravo u Čairu!

Foto: Starsport

Željko Obradović

Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, sudbonosno je vezan za grad Niš i tamošnju dvoranu Čair. Naime, prvi trofej u prebogatoj karijeri osvojio je upravo u Nišu i pitanju je bio tadašnji Kup SFR Jugoslavije. 

Zbog toga, za Željka Obradovića igranje za trofej u Nišu ima posebnu težinu, jer bi kao trener Partizana mogao da ponovi istoriju. Naime, tog 4. aprila 1992. godine u finalu Kupa Partizan je savladao Bosnu pred oko 6.500 gledalaca. Bio je to prvi Obradovićev pehar u trenerskoj karijeri, ujedno i prvi na klupi "parnog valjka"! Ostalo je istorija...

Blistali su tada Predrag Danilović sa 26 poena, Aleksandar Đorđević dodao je 20, Zoran Stevanović 18, a Ivo Nakić 14 poena. Više od tri decenije kasnije, Žoc u svom drugom mandatu, sa nekim novim Partizanom igra za drugi trofej, nakon što je letos skinuo maler i osvojio AdmiralBet ABA ligu, a na istom mestu gde je počeo njegov uspon do večnosti.

Legendarni stručnjak iz Čačka juriće ujedno i 45. klupski trofej u trenerskoj karijeri, a 12. u nacionalnim kupovima Jugoslavije (1), Grčke (7) i Turske (3). On ima i jedanaest evropskih titula, devet u Evroligi (Partizan, Huventud, Real Madrid, Fenerbahče po jednom, Panatinaikos pet) i dva u Kupu Saporta (Real Madrid i Beneton), 16 nacionalnih prvenstava raštrkanih kroz Jugoslaviju (1), Grčku (11) i Tursku (4), gore pomenuto regionalno takmičenje, kao i četiri Superkupa - tri sa Fenerbahčeom i jedan sa Benetonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading