VEČITI U PROBLEMU! Koga će PRECRTATI Sferopulos i Obradović? Tandem stranaca MORA da OTPADNE!

Autor: Slobodan Stošić

Sport

12.02.2024

12:15 >> 16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred borbe u Kupu Radivoja Koraća, koji se održava u niškoj dvorani "Čair".

VEČITI U PROBLEMU! Koga će PRECRTATI Sferopulos i Obradović? Tandem stranaca MORA da OTPADNE!

Foto: Starsport

Željko Obradović i Janis Sferopulos

Predstojeća nedelja biće u fokusu takmičenja na Kupu "Radivoja Koraća", koji se od 14. do 17. februara održava, sada već po tradiciji, u Nišu.

Dvorana "Čair" ugostiće najbolje klubove srpske košarke, a najveći favoriti da se bore za "Žućkovu levicu" su naše najtrofejnije ekipe Crvena zvezda i Partizan.

Tim sa Malog Kalemegdana na startu igra protiv FMP Železnika, dok u polufinalu ide na boljeg iz duela Borac Čačak - Čačak 94. S druge strane, ekipa iz Humske u četvrtfinalu se sastaje protiv Hercegovca iz Gajdobre, a za plasman u finale boriće se s uspešnijim iz okršaja Mega-Vojvodina.

Srpski tandem evroligaša suočava se, međutim, sa starom "boljkom" i problemom koji zadaje glavobolju obojici trenera Janisu Sferopulosu i Željku Obradoviću, zbog broja stranaca u rosteru.

Naime, srpski šampion raspolaže sa sedmoricom "legionara", pošto se u sastavu crveno-belih nalaze: Jago dos Santos, Adam Hanga, Rokas Gedraitis, Džoel Bolomboj, Majk Tobi, Fredi Gilespi, Džavonte Smart i Trej Tompkins.

Foto: Starsport

Bolomboj i Panter su sigurni učesnici Kupa "Radivoja Koraća"

Ako se realno sagleda situacija, najbliži da budu precrtani su: Majk Tobi, Džavonte Smart i poslednje pojačanje Trej Tompkins, dok je četvrto mesto velika dilema. Naime, pošto Zvezda ostaje samo sa Džoelom Bolombojom na centarskoj poziciji (uz Luku Mitrovića), veće šanse da "preživi" od Adama Hange daju se Frediju Gilespiju, jer bi u tom slučaju glavobolja s faulovima bila svedena na mali, gotovo nebitan, problem.

U tom slučaju, Zvezdu bi u Nišu predstavljao sledeći sastav: Lazarević, Teodosić, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Nedović, Gidraitis, Ilić, Jago, Gilespi i, ukoliko se oporavi, Nikola Topić kao 12. igrač.

Mnogo lakša situacija je kod Partizana, jer su kartu za Niš obezbedili: Zek Ledej, Džejms Naneli i Pi Džej Doužer. Ostaje samo dilema da li će otpasti na centarskoj poziciji Bruno Kaboklo ili Frenk Kaminski, budući da kapiten Kevin Panter ima srpski pasoš.

Očekuje se da Obradović na finalni turnir, ukoliko ne bude iznenađenja, "kod kuće" ostavi: Mateuša Ponitku, Kabokla ili Kaminskog i Džejlena Smita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading