SADA I ZVANIČNO! Košarkašice Srbije na OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU!

Autor:

Sport

12.02.2024

02:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranice Marine Maljković prošle su dalje.

SADA I ZVANIČNO! Košarkašice Srbije na OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU!

Foto: Kss.rs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je veliki uspeh plasiravši se na Olimpijske igre u Parizu, uprkos tome što su ostvarile samo jednu pobedu na kvalifikacionom turniru u brazilskom Belemu.

Nakon hrabrog otpora Australiji, koja je dominirala u prve dve runde, naše dame su se suočile sa neizvesnošću dok su čekale ishod meča između Nemačke i Brazila.

Ipak, čudo se nije dogodilo, te je Srbija zasluženo obezbedila svoje mesto na najvećoj smotri sporta.

Foto: Starsport

Košarkašice Srbije


Tokom kvalifikacionog turnira, najefikasnije su bile Fibih i Sabali, obe sa po dabl-dabl učinkom od 22 poena i 11 skokova. Sa druge strane, Dantas i Silva su takođe pružile izuzetan učinak, postigavši 20 i 19 poena uz 13 uhvaćenih lopti.

Podsetimo, naša reprezentacije je u prvom meču u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu veoma neočekivano izgubile od košarkašica Nemačke rezultatom 66:73. Potom je sledio duel sa Brazilom od presudnog značaja.

Izabranice Marine Maljković su upravo u tom duelu pokazale veliku odlučnost i istrajnost, te su u rovovskoj borbi savladale Brazilke rezultatom 72:65. Mogla je viza za Pariz da bude kaparisana već tada da je Ivana Raca pogodila oba slobodna bacanja. To se ipak nije desilo, naša košarkašica je bila polovična, tako da smo sa strepnjom ušli u meč sa Australijom. 

Naše reprezentativke su prikazale vrhunsku partiju protvi aktuelnih svetskih šampionki, ali su ipak ostale kratkih rukava, tako da smo morali da pratimo duel između Brazilku i Nemica do kasno u noć.

Iznenađenje, se na svu sreću nije dogodilo, a naše košarkašice će nas ponovo predstavljati na najvevećoj svetskoj smotri!

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading