NIJE ISPAD AMERIKANCA JEDINI! Još jedan SKANDAL obeležio duel Evrolige! Navijači VIKALI: Izrael čini GENOCID! Mahali zastavom OVE države! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.02.2024

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su ostali u šoku.

NIJE ISPAD AMERIKANCA JEDINI! Još jedan SKANDAL obeležio duel Evrolige! Navijači VIKALI: Izrael čini GENOCID! Mahali zastavom OVE države! (VIDEO)

Foto: Printscreen

Košarkaši Baskonije su u 25. kolu Evrolige pobedili Makabi rezultatom 92:82, a utakmica će biti zapamćena po velikoj podršci koju su domaći navijači dali Palestini. Još pre početka ovog susreta, ispred dvorane "Fernando Buesa" delile su se palestinske zastave, dok je veliki broj navijača u dvoranu ušao s petominutnim zakašnjenjem.

To je bila ideja navijačkih grupa španskog kluba - BDZ araba i Indar Baskonije koji su celu utakmicu navijali za - Palestinu. Već po ulasku u dvoranu ti su navijači počeli da skandiraju "Izrael čini genocid" i "Dugo živela Palestina", a sa sobom su uneli veliki transparent "Slobodna Palestina".

I u Baskiji su se dugi niz godina borili za otcepljenje zbog španske represije, ali situacija se posednjih godina ipak znatno smirila.

 

 

Inače, ovu utakmicu je obeležio još jedan skandal u režiji Vejda Boldvina. Najbolji košarkaš Makabija i bivši as Baskonije, namerno je gađao sudiju loptom i krenuo u fizički obračun s njim, ali su ga zaustavili saigrači. Međutim, uprkos tome sledi mu kazna od strane Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading