"ORLOVI" BEZ NOLETA RUŠE SLOVAČKU! Srbija na krilima NAVIJAČA želi da prođe KVALIFIKACIJE!

Autor:

Sport

02.02.2024

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Viktora Troickog u Kraljevu igraju meč Dejvis kupa.

"ORLOVI" BEZ NOLETA RUŠE SLOVAČKU! Srbija na krilima NAVIJAČA želi da prođe KVALIFIKACIJE!

Foto: Starsport

Iako lišena pomoći svetskog broja 1 Novaka Đokovića, teniska reprezentacija Srbije kao favorit ulazi u predstojeće kvalifikacione duele Dejvis kupa protiv Slovačke.

Odlukom žreba odlučeno je da takmičenje otvorio Miomir Kecmanović okršajem protiv Lukaša Kleina, trenutno 142. igrača na ATP listi od 15 časova.

O predstojećim mečevima govorio je i selektor Viktor Troicki.

- Kecmanović je odigrao odlično u Australiji, oseća se dobro, igra dobro, ima samopouzdanja, tako da smo odlučili da on počne meč protiv Slovačke, a nakon njega Lajović. Momci su trenirali sjajno cele sedmice, imamo i drugi dan u subotu, tako da imamo i neke taktičke promene i želimo da svi budu spremni za svaki meč. Dobra stvar je što imamo dosta dobrih igrača i više opcija - rekao je Troicki na konferenciji za medije u Kraljevu.

Foto: Tanjug/AP

Laslo Đere biće među adutima Srbije

Bivši as je rešio misteriju dublova, najavivši da će u paru igrati Kecmanović i Nikola Ćaćić.

- Što se tiče sastava dublova, sve će zavisiti od rezultata posle prvog dana. Videćemo i kojim ćemo rezultatom završiti dan, ali i šta će biti najbolja opcija za subotu. Najvažnije je da dođemo do tri boda koja su nam potrebna da pobedimo. Videćemo ko će biti najspremniji - dodao je Viktor Troicki i još jednom pozvao navijače da u velikom broju podrže "orlove".

Podstimo, posle eliminacije u polufinalu Australijan opena, najbolji teniser sveta Novak Đoković odlučio je da napravi pauzu i ne igra turnire pre marta, dok je još ranije najavio izostanak iz kvalifikacionih mečeva nacionalnog tima.

S druge strane, mladi Novopazarac Hamad Međedović morao je da otkaže poziv selektoru zbog povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading