MILAN GUROVIĆ ZAGRMEO! Zvezda i Partizan ZASLUŽUJU licencu! Crveno-beli nisu ISTI sa i bez Tea, a OVAJ IGRAČ me posebno IZNENADIO!

Autor:

Sport

02.02.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni bivši reprezentativac Milan Gurović komentarisao je dosadašnji tok Evrolige.

MILAN GUROVIĆ ZAGRMEO! Zvezda i Partizan ZASLUŽUJU licencu! Crveno-beli nisu ISTI sa i bez Tea, a OVAJ IGRAČ me posebno IZNENADIO!

Foto: ST/Nikola Mutić

Na utakmicama Crvene zvezde u poslednje vreme, među poznatim zvanicama, sve se češće nalazi i Milan Gurović.

Legendarni "Čiča" i nekadašnji ljubimac delija, pomno prati gotov svaki meč Sferopulosovih izabranika, pa je tako bilo i u "demoralisanju" Valensije (82:64).

Nije krio, međutim, proslavljeni košarkaš da je tim s Malog Kalemegdana mnogo izgubio porazima od dva poslednjelplasirana kluba na evroligaškoj tabeli.

- Ostaje žal, pre svega za Albom i Asvelom, u te dve utakmice je Zvezda bila realno kvalitetniji tim, ali eto, lopta je okrugla i sve ekipe u Evroligi su kvalitet. Opet, one iz donjeg doma su, hipotetički da kažemo, trebalo je Zvezda da dobije, jer Crvena zvezda pripada gornjem domu Evrolige - rekao je Gurović za Mozzart Sport i dodao:

Foto: ST/Nikola Mutić

 

- Zvezda je poslednje dve utakmice, večiti derbi i Valensiju, odigrala je na jako visokom nivou, muški. Krivo mi je, moram to da kažem opet, zbog Asvela i Albe, jer sa tim pobedama Zvezda bi hvatala priključak za gornji dom. Ali, dobro, u suštini treba biti zadovoljan, ima još da se igra. Evroliga je najkvalitetnije takmičenje u Evropi i nije lako da se igra. Lako je iz ugla gledaoca, koji može da se pita zašto je Zvezda izgubila, ali nije baš tako lako iz ugla tima.

Večeras je zagarantovan spektakl, stiže moćna Barselona, brutalan domaćin koji je ranjiv na gostovanjima.

- Barselona je posle Reala po meni najkvalitetniji tim Evrolige, što pokazuju i rezultati jer je druga na tabeli. Barsa je Barsa, kakva god da je. Treba ući maksimalno motivisano, iako se igra u Beogradu. Gigant dolazi u Arenu, sa dosta proverenih igrača. Rođer Grimau radi jako dobar posao, ciljevi su uvek visoki, još iz vremena kada sam ja igrao, pa i pre toga. Barsa uvek teži titulama. Jasno je da će Barsa doći motivisana, zato se nadam punoj Areni, sa 20.000 ljudi. Uz navijače Zvezda ima šanse, ne kažem da nema, ali biće jako teško.

Najbolji igrači Zvezde Miloš Teodosić i Nemanja Nedović su protiv Valensije pokazali koliko su nedostajali timu.

- Nadam se da će svi biti zdravi, a posebno Teodosić i Nedović koji je protiv Valensije odigrao maestralno. Njih dvojica daju ekipi dodatnu energiju i iskustvo, pogotovo Teodosić koji na poziciji jedan i dalje pokazuje izuzetan kvalitet uprkos veteranskim godinama. Rekao sam još na početku sezone, kako vreme bude prolazilo, on će biti sve bolji. Naravno, čovek je u godinama i možda mu je bilo potrebno malo više vremena da se uigra. S obzirom da smo na sredini sezone, to sada izgleda fantastično. Trener Sferopulos ga koristi jako dobro, ne igra svih 40 minuta, što je možda nemoguće za njegove godine, pravovremeno ga izvlači iz igre da odmori. Sama njegova pojava, iskustvo i znanje, uz lucidna dodavanja koja, da žargonski kažem, imaju oči i uvek su pravovremena, povezuje Bolomboja i Tobija... Šta reći.

Foto: ST/Nikola Mutić

 

Ispostavilo se da Crvena zvezda nije ista bez Tea i sa njim u sastavu:

- Apsolutno, to je istina. Čim je Teo van terena, postoji problem. Hanga nije plejmejker, Jago je dobar igrač, ali je po mom mišljenju mala "dvojka" koja ne razigrava saigrače previše. Lucidan je, vole ga navijači, sve to stoji, ali kada u petorci nema Teodosića, ostala četvorica igrača definitivno ne mogu da se spoje u jednu celinu. Kada je Teo tu, ono što je naumio to će i da uradi. Bez njega je ekipa totalno drugačija.

Nedović je kuburio sa povredama, ali kada je u pravoj formi to je ono pravo, videli smo i protiv Valensije...

- Da, da. On je skorer, što kažu Španci. Dečko je "dva" na "jedan", suštinski više "dva" i potrebni su mu poeni u rukama, kada uđe u seriju, nezaustavljiv je. Samo da ga zaobiđu povrede, mnogo kvalitetan košarkaš i dečko koji zna da izmisli koš u svakom trenutku.

Otkriva proslavljeni reprezentativac bivše Jugoslavije ko ga je inače posebno iznenadio:

- Džoel Bolomboj, definitivno - ne ostavlja tračak dvoumice Gurović i nastavlja:

- Veoma važna i dobra odluka kluba da produži saradnju sa jednim takvim igračem. Kao što smo svi videli, a takav je utisak i na mene ostavio kada sam ga video uživo, fizički izgleda super, dominantan je pod košem. Ima neviđene fizičke predispozicije, mnogo je eksplozivan, skočan, donosi dozu sigurnosti u skoku i rampe... Miloš Teodosić je spona Tobija, njega i Bolomboja.

Republika

Foto: star sport

Džoel Bolomboj

Na kraju podvlači da veruje kako će Crvena zvezda i Partizan dobiti višegodišnje licence:

- Lično se nadam da će večiti dobiti licence, s obzirom istoriju klubova, na armije navijača, na to da cela Evropa prati svaki večiti derbi sa posebnom pažnjom, nebitno gde se igra i ko je domaćin, uvek su pune dvorane i to je najposećenija košarkaška manifestacija u Evropi sa preko 20.000 gledalaca svaki put. Jednostavno, bilo bi šteta da nemamo dva kluba sa licencama. Beograd je srpska Bolonja, naravno govorimo o gradu u kojem su svojevremeno bili Fortitudo i Virtus - kaže Gurović i zaključuje:

- Nadam se da pare neće uticati na to. Nemam ništa protiv da Dubai i London dobiju povlašćeni status i uđu u Evroligu, ali umesto 18 ekipa, ne vidim razlog zašto ne bi bilo 20. Zvezda i Partizan zaslužuju licence na deset godina, bila bi šteta za nas da se to ne dogodi. Mi smo zemlja košarke, ako nešto znamo onda je to ova igra. Ne potcenjujem druge, dokazani smo i u odbojci, vaterpolu i drugim sportovima gde imamo zlatna odličja, ali košarka je brend broj jedan u Srbiji. Ako bismo pitali ljude, sigurno bi košarka bila ubedljivo najpopularniji sport. Zato bi bila još veća šteta da nemamo oba tima kao stalne članove Evrolige - istakao je Milan Gurović za "Mozzart Sport".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading