MILAN GUROVIĆ EKSKLUZIVNO: Sferopulos NADMUDRIO Željka! Teo i VOŽNJA BICIKLA! Večiti MORAJU DOBITI A licencu Evrolige!

Autor:

Sport

05.01.2024

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan nakon večitog derbija sumiraju se utisci...

MILAN GUROVIĆ EKSKLUZIVNO: Sferopulos NADMUDRIO Željka! Teo i VOŽNJA BICIKLA! Večiti MORAJU DOBITI A licencu Evrolige!

Foto: ST/Nikola Mutić

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Partizan rezultatom 88:72 (24:13, 26:16, 15:19, 23:24) u okviru 19. kola Evrolige!

Bila je ovo jedna od boljih utakmica za crveno-bele u dosadašnjem toku sezone. Od samog starta su nametnuli svoj ritam, pogađali su iz svih pozicija, a dvocifrenu prednost stekli su već u prvih deset minuta.

Kako je meč tekao, Partizanu je pretila prava katastrofa, a stiče se utisak da krajnjih 16 poena razlike ne oslikava na pravi način stanje na terenu.

Zvezda Meridianbet igrala je tečnije, organizovanije, imali su i maksmimalnih 23 poena prednosti, a da nije došlo do blagog pada u poslednjoj četvrtini, bila bi ovo jedna od najubedljivijih pobeda u istoriji večitih derbija.

Milan Gurović, bivši kapiten košarkaške reprezentacije Srbije nastupao je za oba večita rivala u karijeri, a ekskluzivno za naš portal Republika.rs izneo je viđenje utakmice.

Republika

Foto: ST/Nikola Mutić

Milan Gurović

 

Za početak Milan je istakao uticaj Janisa Sferopulosa koji je savršeno pripremio ekipu i nadmudrio Željka Obradovića.

- Dovođenje Sferopulosa je odličan potez za Zvezdu Meridianbet. Janis je neko ko je dva puta bio na fajnal-foru što dovoljno govori o njegovim trenerskim kvalitetima, a uz to je ozbiljan gospodin, kako na terenu, tako i van njega. Savršeno je pripremio utakmicu i nadmudrio Željka Obradovića. Utakmica je bila u rukama crveno-belih svih 40 minuta, a krajnji rezultat sve pokazuje.

Pik end rol klinika crveno-belih, Gilespi profitirao.

- Gilespi je došao iz Bajerna, a sigurno nije planiran da bude prva opcija u napadu. Odlično je čitao igru i otvarao se iz pik end rola, a Teodosić je to prepoznao i "hranio" ga loptama za lake poene. Rekao sam još na početku sezone da će Miloš biti najbolji igrač Zvezde Meridianbet, a on je to nastavio da pokazuje. Košarka je kao vožnja bicikla, kada jednom naučiš, ne možeš da zaboraviš. Može samo da prođe malo vremena da se uhodaš, ukoliko dugo nisi vozio. Sferopulos je u jednom trenutku postavio igru sa Topićem, Teodosićem i Nedovićem zajedno na parketu, a oni su pokazali da svi mogu da igraju iz pika što je dalo rezultat.

Partizanovi igrači bili su letargični što im nije bilo svojstveno prethodnih sezona.

- Videlo se da igrači Partizana nemaju energije i želje. Sve se svodilo na igru 1 na 1 i rešavanje na individualni kvalitet. Zašto je to bilo tako, ne znam. Zvezda Meridianbet ih je svela na samo 29 poena u prvom poluvremenu, a oni su jedna od najboljih napadačkih ekipa u Evropi

Večiti idu u plej-of.

- Sezona je takva da su sve ekipe koje konkurišu za završnicu blizu, Zvezda Meridianbet je sa poslednje dve pobede potpuno u konkurenciji. Mislim da će i Partizan i Zvezda Meridianbet na kraju ući u najboljih osam.

A licenca je odavno zaslužena.

- Beogradski večiti rivali apsolutno zaslužuju A licencu Evrolige! Ovo se ne dovodi u pitanje. Nekada je bio derbi Bolonje, a sada imamo naš koji je 10 puta bolji. Cela Evropa gleda i divi se i neophodno je da i jedni i drugi uvek budu u Evroligi. Atmosfera koju su sinoć napravile delije je da se naježiš. Nisam bio u hali, mogu samo da zamislim kako je izgledalo na licu mesta. Jedino što bih voleo je da na derbiju budu navijači pola-pola. To sam doživeo kao igrač u manjoj hali(Pionir) i tako nešto je doživljaj za ceo život. Marketinški i košarkaški i jedni drugi rade vrhunski posao, tako da sve što je do njih urađeno je. Nadam se da se neće neka politika umešati, pa da nas opet "preskoče" kada je licenca u pitanju - zaključio je Milan Gurović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Kosovar

05.01.2024 14:28

Sto se cigani petlice ko da su pobedili Denver ,a samo pre dve nedelje plakali od muke na svoje igrace