HANGA IZDOMINIRAO U DERBIJU! Ljubimac delija VELIČA Gilespija, ali za OVOG igrača je imao posebne POHVALE!

Autor:

Sport

04.01.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski reprezentativac pružio blistavu partiju u pobedi nad Partizanom.

HANGA IZDOMINIRAO U DERBIJU! Ljubimac delija VELIČA Gilespija, ali za OVOG igrača je imao posebne POHVALE!

Foto: Starsport

Adam Hanga je u pobedi Crvene zvezde Meridianbet nad Partizanom dao 11 poena uhvatio tri lopte i imao dve lopte.

- Mislim da smo odigrali vrlo solidnu utakmicu. Veoma dobro smo smo kontrolisali ritam. Igrali smo veoma pametno. Od prvog minuta smo znali kako da se branimo, kako da napadamo. Ispunili smo sve ono o čemu smo pričali pre utakmice. Očigledno smo pravili greške, ali ipak, mislim da je ovo način na koji treba da igramo. Zaista sam srećan što smo danas pobedili pogotovo posle trijumfa u Istanbulu. Mislim da je to ono što čini razliku između timova koji teže nečemu većem. Posle pobede, ostajete fokusirani i fokusirate se na sledeću utakmicu i dobijate još jednu pobedu. I baš kao što je trener rekao, treba da slavimo do večeras, a sutra je novi dan. Moramo da vežbamo, putujemo u Ljubljanu. I to je još jedna važna utakmica za nas. To je mentalitet kojim želimo da idemo napred - rekao je Hanga posle meča.

Partizan je u jednom trenutku pripretio, ali je Crvena zvezda Meridianbet odbila i ovaj napad.

Foto: Starsport

Džejms Naneli protiv Adama Hange je vodio žestoke okršaje

- To je košarka. Na kraju krajeva, dvadeset poena je ništa. Dvadeset poena možete izgubiti za tri minuta. Par loših napada, prelaza, šuteva za tri poena i gotovo. Dakle, mislim da su čak i Istanbulu i danas presudili trenuci, Teo i Neda, svi ovi momci koji znaju kako da napadnu u ovakvoj situaciji su doneli prave odluke. Takođe mislim da smo u odbrani bili veoma mirni. I uvek smo uspevali da prevaziđemo loše stvari.

Veoma siguran bio je Hanga u za tri poena, šutirajući 70 odsto van linije 6,75.

- Da, ali koliko procenata je šut za slobodna bacanja? To je neverovatno. Ali ti šutevi za tri poena su bili važniji.. Srećan sam što pokušavam da pomognem timu na bilo koji način. Posle povrede još uvek pokušavam da se vratim u što bolju formu. Malo više se oslanjam na svoje šuteve za tri poena nego u prethodnim utakmicama ili predsezoni. Ali zahvaljujući mojim saigračima, našli su me kada sam bio otvoren. Imao sam i jedan srećan udarac, skoro na polovini terena. Tako da sam srećan što sam doprineo. Kao što sam rekao, dve ogromne uzastopne pobede.

Republika

Foto: Starsport

Hanga, Kevin Panter i Mateuš Ponitka u duelu

Prokomentarisao je potom prilagođavanje na tim, kao i da se potpuno uklopio u sistem rada Janisa Sferopulosa.

- Da, nadam se. Znate, Evroliga je veoma posebna. Za dve nedelje sve može da se promeni. Naročito dupla kola vam uvek daju dodatni podsticaj. Za duplo kolo dobijate obe utakmice. To menja celokupan put. Sada idemo na još jednu veoma tešku utakmicu. Jer sada svi očekuju da pobedimo u Lionu. Ova je utakmica koju morate da pobedite, mnogo je teže nego kada za tebe navija 20 hiljada ljudi, a ti igraš na svom terenu protiv Partizana. Dakle, Asvel je utakmica na koju moramo da budemo još više fokusirani. Moramo da pobedimo na bilo koji način, čak i ako igramo ružno, ako igramo loše. Ali to neće biti lako. Prošle nedelje upravo smo pobedili Žalgiris. Tim koji je prošao kroz trenerske promene. Tim koji se muči i pokušava da nađe ritam. Zato će se boriti sa ekserima i svime, krvlju za pobedu. Dakle, sledeći vikend je takođe važan. Uvek kažem da je uvek sledeća utakmica.

Debitant Fredi Gilespi je bio među najboljim pojedincima u pobedničkom timu, ali posebne pohvale mađarski reprezentativac šalje na adresu Miloša Teodosića.

- Ako igrate sa Teom, sve to deluje lako. Konačno, imamo tip centra koji ima veliko telo, koji može da postavi zaista dobre blokove za naše bekove. Dakle, on je bio vrlo važan. Danas je odigrao neverovatnu utakmicu. Nije lako ući u tim i odmah igrati pred 20 hiljada navijača. Tako da sam veoma srećan zbog njega. Nadamo se da će nastaviti da radi istu stvar - istakao je Hanga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading