DA SE SMRZNEŠ: Pogledajte kakva sve imena su igrala večiti derbi i za Crvenu zvezdu Meridianbet i za Partizan!

Autor: P. Z.

Sport

04.01.2024

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spisak je veoma dug.

DA SE SMRZNEŠ: Pogledajte kakva sve imena su igrala večiti derbi i za Crvenu zvezdu Meridianbet i za Partizan!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet i Partizana od 20 časova u Areni igraju treći ovosezonski večiti derbi.

Taj derbi igra se u okviru 19. kola Evrolige, a domaćin će biti tim sa Malog Kalemegdana.

Kroz istoriju, veliki broj igrača je nastupalo za oba večita rivala u derbiju, a na predstojećem okršaju najvećih srpskih klubova će kapiten "parnog valjka" Kevin Panter biti jedini koji je igrao za oba tima igrao ovu posebnu utakmicu.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda Meridianbet

Kevin Panter protiv Ognjena Jaramaza

To je razlog da se podsetimo nekih od najzvučnijih imena koja su igrala večiti derbi za oba kluba.

Panter nije jedini Amerikanac koji je večiti derbi igrao i u crveno i u crno-belom dresu. Pre njega to su radili još Lorens Roberts, Tarens Kinsi, Džejms Gist i Kori Volden.

Republika

Foto: Starsport

Džejms Gist protiv Partizana

Međutim, nekako se uvek manje pažnje pridavalo stranim igračima koji su igrali derbije za oba večita rivala, a navijače je mnogo više bolelo kada domaći košarkaši pređu u redove najljućeg protivnika. Takvi igrači su uvek dobijali "specijalan tretman" sa tribina, od strane navijača svog bivšeg kluba.

Neka od najpoznatijih imena koja su večiti derbi igrala u dresu oba kluba su svakako Milan Gurović, Miloš Vujanić, Dejan Tomašević, Dražen Dalipagić, Zoran Moka Slavnić i Borislav Stanković.

Republika

Foto: Starsport

Milan Gurović na večitom derbiju

Osim njih, koji su bili standardni reprezentativci naše zemlje, bilo je tu i drugih odličnih košarkaša, kao što su Nemanja Dangubić, Luka Bogdanović, Raško Katić, Čedomir Vitkovac, Milan Dozet, Slavko Vraneš, Boris Bakić, Aleksandar Cvetković, Andreja Milutinović, Predrag Samardžiski, Sava Lešić, Oliver Popović, Mlađan Šilobad, Mirko Kovač, Stefan Janković, Strahinja Milošević i Ivan Radenović.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Dangubić na derbiju

Naravno, možda i najpoznatiji prelazak u drugi od večitih rivala, bio je onaj kada je Vlade Divac obukao dres Crvene zvezde Meridianbet, tokom NBA lokauta 1999. godine. Međutim, on ne spada u kategoriju onih koji su igrali derbi za oba tima, jer u crveno-belom dresu nikada nije nastupao protiv Partizana.

Takođe, kriterijum nije ispunio ni Miroslav Raduljica koji je prošle sezone bio član tima sa Malog Kalemegdana, ali nije odigrao nijedan večiti derbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading