ZAKUVALO SE! Pobeda Zvezde i poraz Partizana doneli PROMENE! Evo kako sada IZGLEDA tabela Evrolige!

Autor:

Sport

31.01.2024

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski predstavnici imali polovičan učinak u 24. kolu.

ZAKUVALO SE! Pobeda Zvezde i poraz Partizana doneli PROMENE! Evo kako sada IZGLEDA tabela Evrolige!

Foto: Shutterstock, wikipedia

Različito raspoloženje vladalo je kod delija i grobara posle 24. runde najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. Košarkaši Partizana doživeli su 12. poraz u sezoni rezultatom 70:85 i značajno iskomplikovali situaciju oko plasmana u plej-of, odnosno, plej-in.

Budući da su prvi meč dobili s 89:85 posle produžetka i u slučaju da završe ligaški deo sa istim brojem pobeda i poraza kao kneževi, crno-beli će biti lošije plasirani od čete Saše Obradovića.

Sada je "parni valjak" na bilansu od 12 pobeda i isto toliko poraza, koliko imaju i španski timovi Valensija i Baskonija. Obzirom da su izgubili od Ivanovićevog tima, crno-beli su pali na 12. mesto, što im dodatno otežava posao. Ako je za utehu regionalnom šampionu, Valensiju su pobedili (85:84) i protiv oba pomenuta rivala tek treba da igraju u Areni, zbog čega imaju blagu prednost.

 

Standings provided by Sofascore

 

U narednom kolu Partizan gostuje Virtusu u Bolonji, koji je slavio pred grobarima i u slučaju novog poraza, izabranicima Željka Obradovića se loše piše, jer bi u tom slučaju i plej-in bio znatno dalji nego u ovom trenutku.

Crvena zvezda je pobedom nad Valensijom znatno popravila svoje šanse, ali za večitim rivalom i dalje zaostaje dva trijumfa. Ipak, crveno-beli u naredna dva meča igraju kod kuće sa Barselonom i Žalgirisom, pa bi u slučaju da oba reše u svoju korist mogli i da se izjednače s Partizanom, pod uslovom da Žocova ekipa kiksne u Areni protiv minhenskog Bajerna.

Na ruku Zvezdi idu i rezultati ostalih rivala, pošto Partizan, Baskonija i Valensija koji su ispred njih su poraženi, dok ista sudbina verovatno čeka i Armani, jer tim iz Milana gubi u Atini s dvocifrenim brojem koševa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading