POSLE POBEDE NAD VALENSIJOM! Zvezdi DRASTIČNO SKOČILE ŠANSE! Evo kako može do PLEJ-INA! Ni plej-of nije NEMOGUĆA MISIJA!

Autor:

Sport

30.01.2024

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli ostvarili važan trijumf protiv španskog tima.

POSLE POBEDE NAD VALENSIJOM! Zvezdi DRASTIČNO SKOČILE ŠANSE! Evo kako može do PLEJ-INA! Ni plej-of nije NEMOGUĆA MISIJA!

Foto: Starsport

Utakmicu koju je morala da dobije, Crvena zvezda je rešila u svoju korist! Uspeli su košarkaši srpskog šampiona da ubedljivo savladaju Valensiju i dođu do 10. pobede u evroligaškoj sezoni, izuzetno značajne po nekoliko parametara.

Naime, klub s Malog Kalemegdana je sada na skoru od 10 trijumfa i 14 poraza, trenutno se nalazi na deobi 12. mesta sa minhenskim Bajernom i Armanijem (10-13) koji svoj meč tek igra u sredu protiv Panatinaikosa u Atini. U slučaju da milanska Olimpija izgubi, što je zaočekivati, sva tri kluba bi u 25. rundu ušla sa bilansom 10-14, budući da su Bavarci posle mnogo drame i produžetka dobili Ivanovićevu Baskoniju (112:109).

Ono što u prilog ide izabranicima Janisa Sferopulosa, jeste činjenica da će i u naredna dva meča biti domaćini, najpre Barseloni već za tri dana, a potom i Žalgirisu u 26. rundi.

 

Standings provided by Sofascore

 

U slučaju da iznenadi Katalonce i opravda epitet favorita protiv Litvanaca, crveno-beli bi otišli na bilans 12-14, po čemu bi ulazak u plej-in bio daleko izvesniji, a ukoliko se kockice poklope i klubovi koji su ispred Beograđana pogube svoje mečeve, uključila i u trku za plej-of, što je donedavno izgledalo kao nemoguća misija.

Barselona u Beograd dolazi posle derbija sa Virtusom iz Bolonje u Blau Grani. Taj meč je na programu u sredu, a obe ekipe su na skoru 15-8. Nema sumnje da će umor Katalonaca iz tog duela znatno olakšati put Zvezdi da napravi iznenađenje, koja se posle drugog vezanog trijumfa, nad Partizanom u AdmiralBet ABA ligi i večerašnjim sa Valensijom, definitivno nalazi u usponu forme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading