ISPOVEST MAJKE ČIJE SE DETE BORI ZA ŽIVOT ZBOG VELIKOG KAŠLJA! Zahvaljujući antivakserima sina gledam na kiseoniku!

Autor:

Vesti

31.01.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka čija se beba više od dva meseca bori za život zbog velikog kašlja, javno se obratila antivakserima.

ISPOVEST MAJKE ČIJE SE DETE BORI ZA ŽIVOT ZBOG VELIKOG KAŠLJA! Zahvaljujući antivakserima sina gledam na kiseoniku!

Foto: Shutterstock

Srbijom se širi panika među roditeljima zbog sve većeg broja obolele dece od velikog kašlja, a javnost je uznemirena nakon vesti da su četiri bebe preminule na Institutu za majku i dete preminule od posledica velikog kašlja. Takođe, jedna beba je trenutno na respiratoru i ugrožena je, dok je polovina od dece obolele od ove bolesti hospitalizovana. 

Veliki kašalj se izenada vratio i deca, bebe i odojčad masovno obolevaju od ove bolesti, a nagli skok zaraženih je usledio usled smanjene stope vakcinacije, izostajanje sa revakcinacije i slabljenje imuniteta, ali i javno istupanje antivaksera doprineli su da bolest za koju smo mislili da je iskorenjena, ponovo bude aktuelna i da kosi najmlađe, ali i starije. 

Sada se na društvenim mrežama javno oglasila jedna majka čije dete se već više od dva meseca leči od velikog kašlja, te otkrila kroz šta sve prolazi njena beba i ona, a kako kaže, sve to zbog propagande antivaksera.

- Evo da se javno zahvalim svakom roditelju koji odbija da vakciniše svoju decu, a pri tom je kao dete redovno vakcinisan. Zahvaljujući sve većem broju nevakcinisane dece, nama se vraćaju bolesti kojih nije bilo godinama, koje su bile iskorenjene. Zahvaljujući njima, moje dete je sa 20 dana obolelo od velikog kašlja, zahvaljujući njima sam na Institutu za majku i dete provela dane i dane gledajući kako mi je dete na kiseoniku, a kome monitor broji otkucaje srca kako se bori za život... i čekala sam svaki novi dan sa strepnjom, a u nadi da će mi lekar reći da dete sada može da primi vakciju. Sada imamo ti meseca i još uvek se lečimo dragi moji antivakseri.

Podsetimo, više od 15 godina Univerzitetska dečja klinika (UDK) u Tiršovoj nije imala pacijenta sa velikim kašljem, sve do septembra 2023, a uzrok je smanjena stopa vakcinacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading