ZAŠTO ĆUTITE?! Nakon što je veliki kašalj odneo živote ČETIRI BEBE od antivaksera NI TRAGA NI GLASA!

Autor:

Vesti

31.01.2024

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što su četiri bebe preminule od velikog kašlja u Beogradu, portal Republika kontaktirao je sa Miroljubom Petrovićem i Milom Alečković, istaknutim antivakserima, kako bismo čuli njihov stav o svemu što se dogodilo.

ZAŠTO ĆUTITE?! Nakon što je veliki kašalj odneo živote ČETIRI BEBE od antivaksera NI TRAGA NI GLASA!

Foto: Tanjug/ M. Milivojević, Shutterstock, youtube/printscreen

Nakon što su četiri bebe preminule od posledica velikog kašlja, ekipa portala Republika kontaktirala je dvoje istaknutih antivaksera kako bi odgovorili na pitanje da li se osećaju odgovornim za smrt novorođenčadi, s obzirom na to, da su zagovornici teorije da deca ne treba da se vakcinišu. 

Republika

Foto: Shutterstock

Deca i veliki kašalj

Naime, kampanja vođena pod palicom antivaksera, datira još od vremena korone, kada su bili protiv bilo kakve vrste imunizacije. Oni su, podsetimo, na pojedinim televizijama, ali pre svega na društvenim mrežama iznosili brojne teorije koje su ljude dovodile u zabludu, a neki su čak i poverovali u njihove "nadri" stavove

Oni su tako i za vakcine kojima smo se vakcinisali decenijama unazad, govorili da su štetne, što je mnoge roditelje koji tek treba da vakcinišu decu nateralo da se zapitaju da li su cepiva štetna po život njihovih najmilijih. 

Upravo to, desilo se i sa vakcinom namenjenoj zaštiti od velikog kašlja, koja se do skoro smatrala "iskoreljenom bolešću". 

MIROLJUB PETROVIĆ NIJE IMAO KOMENTAR

Republika

Foto: youtube/screenshot

 

Naime, Miroljub Petrović je godinama unazad poznat kao radikalni antivakser, koji ne samo da se protivio vakcinaciji, posebno za vreme korone, već i mnogim drugim spasonosnim metodama u medicini. 

Podsetimo, Petrović je u žižu javnosti dospeo zbog svojih oprečnih stavova, kao i govora o nadrilekarstvu, gde je tvrdio da ozbiljne bolesti može da izleči svojim metodama. On se najviše koristio društvenim mrežama, zbog čega je bio i osuđivan. 

- Nemojte da me zovete, neću da dajem nikakve izjave - rekao je Petrović, na naše pitanje da li se oseća odgovornim za smrt četiri bebe. 

MILA ALEČKOVIĆ ĆUTI

Takođe, pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Milom Alečković, jednom od poznatijih antivakserki, međutim, od nje nismo dobili nikakav odgovor. 

Foto: printscreen/twitter

Mila Alečković

Podsetimo, Alečković je poznata po oštrim stavovima kada su u pitanju vakcine, a jedna od zapaženijih stvari jeste njen tvit za vreme korone, koji je postao viralan na mrežama. Naime, ona je prenela netačnu tvrdnju da ćerka Bil Gejtsa nije vakcinisana.

Alečković je tom prilikom tvrdila da ni direktor Svetske zdravstvene organizacije nije vakcinisan, a sve kako bi vakcine predstavila kao neučinkovite ili opasne

Međutim, dokazi su pokazali suprotno. 

Ostaje da vidimo da li će se neko od antivaksera danas oglasiti, i kakav je njihov stav povodom svega što se dogodilo, jer je sigurno da su mnogi roditelji, povučeni njihovim netačnim tvrdnjama odustali od vakcinacije svoje dece. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rade

31.01.2024 15:09

Svako ima glavu pa ne'k misli sa njom.. NI Miroljub, ni ova zena,niti bilo ko nisu krivi za ovo ...