OBRADOVIĆEV MONAKO SE PROVUKAO U ISTANBULU: Baskonija PRESLIŠANA u Vitoriji!

Autor:

Sport

26.01.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletirano je 23. kolo Evrolige.

OBRADOVIĆEV MONAKO SE PROVUKAO U ISTANBULU: Baskonija PRESLIŠANA u Vitoriji!

Foto: www.profimedia.rs

Još jedna runda najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja je završena. 

Monako je otvorio dan utakmicom protiv Anadolu Efesa u "Sinan Erdem" domu i uspeo da slavi "kroz iglene uši". Vodila se žestoka borba - domaćin je imao prednost tokom čitave druge, a potom je gost tokom treće deonice dominirao da bi se u poslednju četvrtinu ušlo sa Monakovom prednošću od šest poena.

Iako je Efes celo vreme bio na ne većem minusu od sedam poena, nakon egal završnice slavili su momci iz Kneževine. Najefikasniji je, standardno, bio Majk Džejms sa 16 poena, koliko je imao i povratnik Okobo. Buboa se kod Efesa istakao sa 15.

A košarkaši Valensije su u vrlo bitnom momentu sezone savladali Baskoniju u Vitoriji sa 77:62.

Ovo je veoma značilo "šišmišima" iz razloga što su sada potpuno ravnopravni, između ostalih sa večerašnjim rivalom, u borbi za narednu fazu. Kroz ceo meč su vodili gosti i sasvim zasluženo upisali trijumf, pri kom se najviše istakao Brendon Dejvis sa 19 poena i po četiri skoka i asistencije. U redovima poraženog tima Duška Ivanovića Čima Moneke je postigao 16.

A definitivno najveće iznenađenje videli smo u Milanu gde je domaći sastav predvođen fenomenalnim Ševonom Šildsom savladao favorizovanu Barselonu rezultatom 74:70. Vodili su "manekeni" tokom čitavog duela, na poluvreme otišli sa +19, Katalonci su pokušali da se vrate u trećoj deonici koju su dobili sa 21:10, ali nisu imali snage za potpuni preokret, iako su pri samom kraju prišli na koš zaostatka. Pomenuti Šilds je završio meč sa 23 poena, dok je kod gostiju ubedljivo najbolji bio Jan Veseli koji je upisao 28.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading