UTAKMICA SEZONE U MADRIDU I NBA REZULTAT! Lesor doneo POBEDU Panatinaikosu sa penala!

Autor:

Sport

05.01.2024

22:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletirano je 19. kolo Evrolige.

UTAKMICA SEZONE U MADRIDU I NBA REZULTAT! Lesor doneo POBEDU Panatinaikosu sa penala!

Foto: Starsport

Serhio Rodrigez i Rudi Fernandez

Sjajna runda najkvalitetnijeg košarkaškog evropskog takmičenja je iza nas. Večiti derbi je definitivno obeležio 19. kolo, a danas su odigrana i preostala četiri duela.

Možda čak i utakmicu sezone smo imali prilke da vidimo u Madridu. Četiri produžetka i NBA rezultat 130:126 za domaće!

Najviše pažnje privukao je susret dva šampiona Evrolige iz prethodnih sezona - Real Madrida i Anadolu Efesa. Prava rezultatska klackalica viđena je tokom celog meča, a Real je kao pravi aktuelni prvak odbijao svaki nalet gostiju iz Turske. Iako je Efes imao +10 u jednom momentu u trećoj deonici, Madriđani su se ubrzo vratili, pa se u poslednji minut ušlo u potpunom egalu.

Efes je uglavnom imao prednost od po poen, ili dva, ali je Musa poravnao na 30 sekundi do kraja sa linije slobodnih bacanja, a Larkin nije uspeo da pogodi trojku za pobedu, pa je regularni deo završen nerešeno - 81:81. Ništa mnogo drugačije nismo videli ni u produžecima, još drame i neizvesnosti. Sve vreme se igralo na jednu loptu. Larkin je na četiri sekunde do kraja pogodio dva penala i tako odveo meč u još jedan nerealan produžetak. A, tamo, Tavaresu pri -6 "živu" loptu krade odbrana, da bi potom Tompson odveo goste na +9, što je izgledalo nedostižno za "kraljevski klub" koji je ipak preko Hezonje izborio treći produžetak. 

Već nemoguća treća nadoknada je takođe ušla u haotičnu završnicu. Prvo je Tavares bio na ivici tehničke greške, da bi Den Uturu postigao koš za sedam sekundi pre kraja! Tavares je potom zakucao loptu da bi utakmica otišla u čak četvrti produžetak!

Nizali su se poeni na obe strane u neverovatnom nastavku. Tavares, Tompson, Hezonja, Uturu, nije se znalo odakle im snage. a onda - "Super Mario". Trojka koja je rešila pitanje pobednika došla je od hrvatskog reprezentativca. Rezultat je bio 126:122. Bubua je promašio težak šut za dva poena, a Efes nije uspeo da napravi faul, te je Musa položio loptu i potpuno rešio pitanje pobednika.

Ono što je sve iznenadilo je nesportski faul sviran pri Musinom pogotku. Efes je dobio priliku da se još jednom vrati, ali je Tibor Klajst promašio prvo slobodno bacanje i tako okončao sve šanse svog tima. Real je tako okončao neverovatnu dramu u svoju korist i još jednom pokazao zašto je najbolji tim u Evropi. 

 

Barselona je u još jednoj triler završnici savladala Baskoniju rezultatom 89:85. Baš kao i na još dva susreta danas, ni ovde se pobednik nije znao sve do samog kraja. Hauard je pogodio za -1, ali Katalonci, nošeni sjajnim Veselim koji je poentirao sa penala i postigao 23 poena i tome dodao četiri skoka, su na svom terenu došli do 13. trijumfa u sezoni. Trenutno zauzimaju treću poziciju, a večerašnji protivnik se sada nalazi na 11. mestu iza Partizana. 

Još jedna utakmica je rešena na jednu loptu, zapravo poenima sa linije penala Matijasa Lesora. Umalo su se identično završile utakmice u Madridu i u Valensiji, pošto je u jednom momentu na semaforima obe hale pisalo 81:81. Ipak, lošom reakcijom odbrane "šišmiša", Lesor je zaradio dva slobodna bacanja na manje od dve sekunde do kraja.

Francuz je čak promašio prvo, ali nije potpuno podlegao pritisku i drugi put je već bio precizniji, te tako rastužio sve navijače u "La Fonteti" čiji je tim vodio dobar deo meča. Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Luka Vildoza sa 19 poena, a pratio ga je Džerijan Grant sa 13. Kod Valensije se najviše istakao Semi Odželeje sa 13 poena.

Olimpija iz Milana je poprilično lako izašla na kraj sa Bajernom na domaćem terenu gde je slavila sa 76:62. Najefikasniji akter meča bio je Devon Hol iz redova domaćih koji je susret završio sa 19 poena, a partiju vrednu pomena sa druge strane je pružio Serž Ibaka koji je ubacio 16 poena. Doskorašnji igrač Zvezde Meridianbet Šabaz Nejpir se nije preterano istakao, pošto je imao učinak od po pet poena i asistencija, uz četiri skoka.

Virtus iz Bolonje je nastavio sa izvanrednim partijama i tako još jednom ubedljivo slavio nad Albom rezultatom 68:83. Najefikasniji u redovima italijanskog tima bili su Danston i Šengelija sa po 12, dok je Lundberg dodao poen manje. U redovima Berlinaca istakli su se Spanjolo i standardno sjajni Timan sa po 13 poena, ali to nije bilo ni blizu dovoljnog da se spreči poraz.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading