KALINIĆ BRILJIRAO U "EL KLASIKU"! Barsa nanela tek TREĆI poraz Realu ove sezone!

Autor:

Sport

03.01.2024

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završeno je 18. kolo Evrolige.

KALINIĆ BRILJIRAO U "EL KLASIKU"! Barsa nanela tek TREĆI poraz Realu ove sezone!

Foto: www.profimedia.rs

Košarkaši Barselone savladali su Real Madrid u jednom od dva velika ovonedeljna derbija u Evroligi rezultatom 83:78. Sjajni Katalonci su tako naneli najvećem rivalu tek treći poraz ove sezone, nakon što su to prethodno uspeli samo Fenerbahče na evropskoj sceni i Unikaha u domaćem šampionatu.

Barsu su do pobede predvodili Jan Veseli sa čak 27 poena, ali i srpski reprezentativac Nikola Kalinić koji je definitivno bio "X" faktor za tim Rožera Grimaua onda kada je to bilo najvažnije. Bivši igrač Crvene zvezde Meridianbet je pogodio jednu od ključnih trojki u poslednjoj deonici kojom je Barsa prvi put otišla na osetniju prednost, da bi do kraja uspela da je sačuva. Srpski reprezentativac završio je meč sa 13 poena

U redovima Madriđana najefikasniji je bio balkanski dvojac - Musa sa 19, odnosno Hezonja sa 16 poena.

Izuzetno uzbudljiv program trajao je tokom celog dana širom parketa Evrope, pa su tako dva duela pre "El Klasika" završena sa svega dva poena razlike. Baskonija je napravila veliki podvig i sa -17 se vratila protiv Panatinaikosa da bi potom i trijumfovala nad atinskim timom predvođena standardno sjajnim Čimom Monekeom. Marinković je takođe pogađao za tri u ključnim momentima za tim Duška Ivanovića koji je upisao deseti ovosezonski trijumf, uz osam poraza, koliki skor ima čak još šest timova u Evroligi.

Virtus je nastavio da "melje" protivnike redom i slavio 13. put u najkvalitetnijem evropskom takmičenju na domaćem terenu protiv Bajerna iz Minhena. Iako se nije znalo ko će pobediti sve do samog kraja, tim iz Bolonje je predvođen nezaustavljivim Šengelijom, koji je meč završio sa 18 poena, savladao Nemce kojima nisu bila dovoljna ni Edvardsova 22 poena.

Anadolu Efes je definitivno u problemu, s obzirom na to da je upisao peti poraz zaredom u Evroligi. Larkin je ponovo dominirao sa 20 poena, ali to nije bilo dovoljno da turska ekipa izađe iz "jaza" u koji je upala odavno. Dejvis i Džouns su dominirali u redovima Španaca i meč završili sa po 15 poena.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading