RAZLIČITI TRETMANI ZA VEČITE: Evroliga maksimalno otežava Crvenoj zvezdi Meridianbet, a olakšava Partizanu!

Autor: P. Z.

Sport

09.01.2024

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači crveno-belih bi rekli da su u pitanju dvostruki aršini.

RAZLIČITI TRETMANI ZA VEČITE: Evroliga maksimalno otežava Crvenoj zvezdi Meridianbet, a olakšava Partizanu!

Foto: star sport

Po prvi put u istoriji elitnog evropskog košarkaškog klupskog takmičenja, navijači će u dve uzastopne nedelje moći da uživaju u duplom kolu Evrolige.

Nakon što su prethodne sedmice najbolji klubovi na Starom kontinentu odigrali po dva meča u najjačem takmičenju, isto ih očekuje i ove nedelje. Međutim, to neće svima pasti podjednako teško, odnosno lako.

Naime, među onima koji su dobili najteži mogući program nalazi se Crvena zvezda Meridianbet.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet

Klub sa Malog Kalemegdana u utorak gostuje Asvelu u Francuskoj, a već u četvrtak ga čeka gostovanje Armaniju u Milanu. Samo po sebi, to ne zvuči toliko strašno, ali činjenica da "manekeni" u utorak dočekuju Albu i da potom ne moraju da putuju, kao što je to slučaj sa crveno-belima, stavlja ih u povlašćeni položaj.

Pritom, Evroliga je utakmice Zvezde Meridianbet i Armanija koje se igraju u utorak zakazala u identično vreme (20.30), što znači da kada "manekeni" započnu rehabilitaciju, crveno-beli kreću na put i biće značajno umorniji u četvrtak.

Sa druge strane, sreća je ove nedelje i te kako pogledala Partizan, koji se našao među najpovlašćenijima.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Naime, crno-beli će u utorak od 18.30 odigrati prvi od svih mečeva ovonedeljnog duplog programa, protiv Fenerbahčea u Istanbulu, a zatim će tek u petak dočekati Makabi u pretposlednjoj utakmici 21. kola Evrolige.

Uz sve to, "parnom valjku" i te kako ide na ruku to što Makabi svoj prvi meč u nedelji igra tek u sredu, protiv Virtusa u Beogradu, pa će "ponos Izraela" imati ceo jedan dan manje za odmor i pripremu gostovanja pred grobarima.

Uoči 20. kola Evrolige, Partizan je deveti na tabeli sa skorom 10-9, dok je Crvena zvezda Meridianbet 13. sa učinkom 8-11.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading