MONAKO DEKLASIRAO REAL U KNEŽEVINI! Žalgiris SRUŠIO četu Jasikevičijusa!

Autor:

Sport

19.01.2024

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletirana je 22. runda Evrolige.

MONAKO DEKLASIRAO REAL U KNEŽEVINI! Žalgiris SRUŠIO četu Jasikevičijusa!

Foto: Twitter/AS Monaco Basket

Monako - Real Madrid

Košarkaši Žalgirisa naneli su tek drugi poraz Fenerbahčeu u Evroligi od dolaska Šarunasa Jasikevičijusa na klupu istanbulskog tima. Rezultat je iznosio 98:75, a litvanski tim je pod vođstvom Andree Trinkijerija malo "prodisao" i upisao petu pobedu u svim takmičenjima. "Zelena šuma" je uživala u predstavi domaćih košarkaša koji su kontrolisali dešavanja na terenu od samog početka pa sve do kraja i zasluženo slavili.

 

 

Vilbekin je bio najefikasniji akter meča sa 22 poena, dok se u redovima Žalgirisa istakao Evans sa 21 poenom. Birutis je dodao pet manje, ali i 10 skokova.

 

Monako je, potpuno neočekivano, deklasirao Real Madrid, koji je do tog momenta imao samo dva poraza u najkvalitetnijem evropskom košarkaškom takmičenju, sa 98:76. Izabranici Saše Obradovića su upisali vrlo važnu pobedu u borbi za nokaut fazu, pošto su sada na učinku 12-10.

Dominirali su domaći iz Kneževine tokom celog duela, a potpuno se razigrao Majk Džejms koji je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 15 poena i 12 asistencija, iako je najefikasniji bio Lojd koji je ubacio 19. U "kraljevskom" klubu najistaknutiji je bio Džanan Musa sa 12 poena.

 

Olimpija Milano je ispustila ogromnu prednost u "La Fonteti" i poražena je od domaće Valensije sa 84:72. Iako su "manekeni" imali u više navrata +11 u trećoj deonici, Valensija je perfektnom igrom u poslednjoj četvrtini upisala 11. pobedu u Evroligi ove sezone. Nejpir je završio meč sa 20 poena i tako ujedno bio najefikasniji akter meča, dok se kod "šišmiša" istakao Dejvis sa 15 poena, koliko je dodao i Džouns.

 

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading