KAMPACO UČINIO USLUGU BIVŠEM KLUBU! Madriđani OPET slavili u PRODUŽETKU! Evo kako Zvezda Meridianbet može do plej-ofa!

Autor:

Sport

11.01.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Janisa Sferopulosa iznenadili "manekene" u Milanu.

KAMPACO UČINIO USLUGU BIVŠEM KLUBU! Madriđani OPET slavili u PRODUŽETKU! Evo kako Zvezda Meridianbet može do plej-ofa!

Foto: Euroleague.net

Sjajnom igrom u Mediolanum forumu, košarkaši Crvene zvezde Meridianbet su pobedili Armani rezultatom 76:62 i znatno popravili šanse da se na kraju ligaškog dela domognu plej-ofa Evrolige.

Crveno-beli su se u 21. kolu Evrolige revanširali "manekenima" za ubedljiv poraz u Beogradu i došli do devetog trijumfa, kojim su se izjednačili na tabeli sa večerašnjim rivalom.

Klub sa Malog Kalemegdana je trenutno na skoru 9-12 i čeka kompletiranje kola, kako bi videli svoje realne šanse, a veliku uslugu učinio im je Real Madrid.

Aktuelni šampion Evrope je savladao Valensiju posle produžetka 96:86 (81:81), koja je direktan rival večitima u borbi za plasman u plej-in, kao i u plej-of.

 

Standings provided by Sofascore

 

Valensija je sada na skoru 10-11 zauzima devetu poziciju i samo jednu pobedu beži Crvenoj zvezdi Meridianbet, dok je Partizan na bilansu od 10 pobeda i poraza, ali svoj meč tek treba da odigra u petak protiv Makabija.

Sferopulosov tim u narednom kolu dočekuje Baskoniju, pa gostuje berlinskoj Albi i novim pobedama bi napravio ogroman iskorak ka poziciji osam, koja direktno vodi u plej-of. Njene šanse da se domogne tog cilja su matematički na 33,3 odsto.

Što se tiče Partizana, u slučaju trijumfa, Obradovićev tim će preskočiti Valensiju i 22. kolo sačekati sa najmanje devetog mesta.

Kada je reč o samoj utakmici Reala i Valensije, Madriđane je do nove pobede predvodio Fakundo Kampaco. Bivši igrač Zvezde Meridianbet ubacio je 17 poena, efikasniji od njega bio je samo Valter Tavares sa 18 koševa, Serhio Ljulj je dodao 16. Kod Valensije, Brendon Dejvis je bio najefikasniji sa 19 poena.

EVROLIGA - 21. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Bajern pp 98:91 (81:81)

/Vilbekin 30 - Fransisko 21/

Panatinaikos - Monako 88:63

/Lesor 23 - Motiejunas 13/

Armani - Crvena zvezda Meridianbet 62:76

/Bortolani 14 - Gedraitis 22/

Real Madrid - Valensija 96:86

/Tavares 18, Kampaco 17 - Dejvis 19/

Petak

18.30: Efes - Virtus Bolonja

20.30: Barselona - Žalgiris

20.30: Baskonija - Olimpijakos

20.30: Partizan - Makabi Tel Aviv

21.00: Asvel - Alba

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading