NE POMAŽE NI PARTIJA SEZONE PETRUŠEVA: Baskonija slavila pred POVRATAK Duška u Beograd! Efes DEKLASIRAO Virtus!

Autor:

Sport

12.01.2024

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotova je još jedna uzbudljiva runda Evrolige.

NE POMAŽE NI PARTIJA SEZONE PETRUŠEVA: Baskonija slavila pred POVRATAK Duška u Beograd! Efes DEKLASIRAO Virtus!

Foto: Eurohoops

Završeno je 21. kolo najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi i, kao po običaju, nije nimalo razočaralo.

Prvi su na teren danas izašli Anadolu Efes i Virtus, a susret nije tekao nimalo na način na koji smo navikli od strane tima iz Bolonje. Već posle prve četvrtine Efes je imao 11 poena viška, da bi to do kraja poluvremena povisio na 21.

Do kraja je istanbulski tim uspešno održavao prednost  i tako naneo sedmi poraz italijanskoj ekipi koja je u blagoj rezultatskoj krizi i sada zauzima treću poziciju u Evroligi. Najefikasniji u redovima domaćih bili su Tompson sa 26 i Brajant sa 21 poen, dok se kod gostiju istakao Lundberg koji je ubacio 14.

 

 

Baskonija je trijumfovala nad Olimpijakosom pred gostovanje Crvenoj zvezdi Meridianbet. Duško Ivanović nastavlja da beleži sjajne rezultate sa Baskijcima koji su nakon ove pobede od 80:69 na skoru 11-10 što ih svrstava na deobu sedmog mesta, gde se, između ostalih, nalaze i crveno-beli iz Pireja.

Hauard je još jednom blistao sa 21 poenom, dok je kod gostiju najviše ubacio Kenan - 19, ali je Petrušev konačno dao znake da se može vratiti u formu na kakvu smo od njega navikli, pošto je ubacio 14 poena i tome dodao četiri skoka i asistenciju.

Barselona je vrlo lako na svom terenu izašla na kraj sa Žalgirisom kome, čini se, za sada ne pomaže Andrea Trinkijeri na klupi. Katalonci su slavili sa , te tako zadržali drugu poziciju, dok je tim iz Kaunasa ostao na 16. mestu. Najefikasniji u redovima domaćih bio je Brizuela sa 24 poena, dok se kod Litvanaca istakao Sumner sa 15.

Derbi začelja u Vilerbanu između Asvela i Albe pripao je gostima iz Berlina rezultatom 63:88. Nemci su održavali prednost tokom čitavog susreta i zasluženo slavili. Istakao se Braun koji je ubacio 13 poena, koliko je dodao i Vecel, dok je kod domaćih Li ubacio poen manje.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading