AMERI NISU ZAREZIVALI JOKIĆA, A ONDA SE SVE OKRENULO: Ovo je bio preloman trenutak

Autor:

Sport

05.01.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek je ostavio kombi nasred puta da bi se slikao sa njim, otkrio je Ognjen Stojaković, pomoćni trener Denvera i Srbije.

AMERI NISU ZAREZIVALI JOKIĆA, A ONDA SE SVE OKRENULO: Ovo je bio preloman trenutak

Foto: Tanjug/AP

Božić je jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika, a pravoslavci ga 7. januara slave širom sveta. Kako to izgleda u Americi, konkretno u Denveru, u intervjuu za Republiku otkrio je Ognjen Stojaković, pomoćni trener Nagetsa i reprezentacije Srbije. Iako je daleko od domovine i mnogo putuje po SAD, koliko je to moguće, trudi se da ispoštuje pravoslavne običaje i taj dan provede u krugu porodice i prijatelja. On se dotakao i saradnje s Nikolom Jokićem i trenerom NBA šampiona Majkom Melounom.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Nikola Jokić i Ognjen Stojaković


* Kako izgleda proslava Božića u Americi?

- To je veoma važan praznik za nas, ali sve zavisi od obaveza i utakmica. Prvo, kad me neko pita gde sam za praznike, pogledam kalendar i raspored. Bez obzira na sve, trudićemo se da ispoštujemo naše običaje. Da se okupimo porodično na ručku ili večeri i praznik proslavimo u miru.


* Kakav je vaš odnos s Nikolom Jokićem, vi ste u Denveru od prvog dana?

- Nikola i ja imamo poseban odnos. Više prijateljski nego trener i igrač. On je lider našeg tima. Svi ga vole i poštuju. Kada on dobro igra, mi igramo dobro. Kao što bi rekli ovde, MVP i na terenu i van njega. Slava ga nije promenila. Na neki način je i promenio kako MVP treba da izgleda i da se ponaša.

* Nikola ostavlja utisak da ga košarka mnogo ne zanima?

- Možda samo tako izgleda, ali on je neko ko stvarno vredno radi. U svakom trenutku je posvećen. Sve do poslednjeg detalja odradi, kod njega nema propusta.

Meloun emotivac, voli srpsku hranu i piće

* Godinama ste u Denveru, kako izgleda saradnja s Majkom Melounom?
- On je trener koji pokazuje emocije i to je ono što ga izdvaja od trenera u Americi.
* Videli smo da se lepo provodio i u Srbiji?
- Da, da, veoma uživa kod nas. Sve mu se sviđa, hrana i piće, sve je isprobao i uživao.


* Možete li nam ispričati neku anegdotu?

- Nikolina popularnost, van Kolorada, naglo je skočila nakon pobede nad LA Lejkersima u finalu Zapadne konferencije prošle godine. Šetamo se gradom pre finalnog meča s Majamijem, a čovek s druge strane ulice vozi kombi, primeti Nikolu, ostavi kombi nasred puta i dotrči da se slika.

* U 2023. ste osvojili NBA ligu i srebro sa Srbijom na SP, može li u 2024. bolje?

- Osvojili smo prsten. Zatim je došlo okupljanje reprezentacije, imali smo odličan tim, i pored svih problema, a na kraju smo zabeležili vrhunski uspeh. Naravno da uvek može bolje, ali ja sam više nego zadovoljan ovim.

Foto: Privatna arhiva

Ognjen sa srebrom sa Mundobasketa na dočeku košarkaša


* Ove godine su Olimpijske igre u Parizu, da li biste više voleli da osvojite zlato ili da ponovo budete šampion NBA lige?

- Ja sam veliki patriota, tako da biram zlato sa Srbijom. Sve što smo doživeli na Mundobasketu, pa zatim balkon, taj osećaj nema cenu. Često o tome mislim.

* Kakvi su vam planovi za budućnost?

- Naravno da bih jednog dana volelo da postanem glavni trener, ali zasad sam u Denveru, radimo vredno. Videćemo šta će biti u budućnosti - zaključio je Stojaković.

Gledaš šta se Boriši desilo, a ne možeš da pomogneš

* Tokom SP Boriša Simanić je ostao bez bubrega, kako ste se osećali u tim trenucima?
- Verovatnoća da se desi nešto tako je bila stvarno mala. Teški trenuci za sve u timu. Svi smo razmišljali šta i kako dalje, gledaš šta se dešava, a ne možeš da pomogneš. Verujem da je to dosta uticalo i na igrače, da ih je on motivisao da budu još bolji. Želim mu sve najbolje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading