NAVIJAČI DENVERA SLAVE JOKMAS! Evo zašto je 15. decembar VAŽAN za sve fanove Nagetsa! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.12.2023

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicija se nastavila.

NAVIJAČI DENVERA SLAVE JOKMAS! Evo zašto je 15. decembar VAŽAN za sve fanove Nagetsa! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Denver Nagets današnji 15. decembar proslavljaju kao "Jokmas" ili Jokićdan. Tokom celog dana navijači čestitaju jedni drugima važan datum, a mnogima u Srbiji nije bilo jasno o kakvom se prazniku radi i kakve veze Nikola Jokić ima sa njim?

Tiim iz Kolorada preošao je ogromnu transformaciju proteklih nekoliko godina. Od franšize koja služi kao "topovska hrana" u NBA ligi i tek ponekad stigne do plej-ofa, što je bio vrhunac za tim i navijače, do šampionske titule u najjačem takmičenju na svetu. Svima je jasno da je "Džoker" pokrenuo kompletan tim "grumenja", dao značajan doprinos da Majk Meloun postane jedan od najboljih trenera lige, a sve ostalo deo je košarkaške istorije.

Međutim, ostaje pitanje zašto je 15. decembar važan i što se slavi kao "Jokmas"? Sve se vraća na prve godine kada je srpski centar stigao u tim. Posle uvodne sezone, u kojoj je Nikola bio deo najbolje "ruki" petorke, usledila je druga, mnogo značajnija.

Tog 29. oktobra 2016. godine, Jokić je zabeležio 23 poena i 17 skokova u porazu u produžetku od 115–113 protiv Portland Trejl Blejzersa. Pošto je bio starter u prvih osam utakmica sezone, Jokić je premešten na klupu 12. novembra.

Ostao je kao rezervni igrač na narednih 14 utakmica. Tokom tog perioda, postigao je 27 poena i 11 skokova u porazu od 112–92 protiv Dalas Maveriksa 12. decembra. Potom, 15. decembra ponovo je postavljen u startnu postavu, a Nagetsi su postigli 132 poena u pobedi protiv Portlanda, gde je Jokić delovao kao glavni u timu, distribuirajući loptu iz visoke pozicije i brzo se krećući ka obruču.

Navijači su posle toga počeli da zovu 15. decembar "Jokmas" u slavu odluke tima da se gradi oko Jokića umesto oko Jusufa Nurkića ili pika prve runde, Emanuela Mudiaja.

BONUS DAN

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading