NIKOLA JOKIĆ NASTAVLJA SVOJU DOMINACIJU U NBA LIGI! Ukrali mu tripl-dabl protiv Dončića! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.11.2023

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikome nije jasno zašto mu nije upisano ono dodavanje u trećoj četvrtini.

NIKOLA JOKIĆ NASTAVLJA SVOJU DOMINACIJU U NBA LIGI! Ukrali mu  tripl-dabl protiv Dončića! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić

Nikola Jokić, srpski košarkaš, nastavlja sa svojom izvanrednom igrom u NBA ligi i predvodio je Denver Nagetse do važne pobede nad Dalas Maveriksima rezultatom 125:114, istovremeno nanoseći prvi poraz Maveriksima u sezoni.

Ova utakmica je bila posebno važna jer je prvi put da se ligaška utakmica računa i za NBA Kup. Nagetsi su tako ostvarili svoj prvi trijumf u Grupi B.

Foto: www.profimedia.rs

 

Nikola Jokić je bio u centru pažnje, beležeći 33 poena, 14 skokova i devet asistencija, mada mu je jedna čista asistencija nepravedno bila uskraćena u zvaničnim statistikama.

SASTAV GRUPA NBA KUPA:

Grupa A (Istok): Filadelfija, Klivlend, Atlanta, Indijana, Detroit

Grupa B (Istok): Milvoki, Njujork, Majami, Vašington, Šarlot

Grupa C (Istok): Boston, Bruklin, Toronto, Čikago, Orlando

Grupa D (Zapad): Memfis, Finiks, LA Lejkers, Juta, Portland

Grupa E (Zapad): Denver, LA Klipers, Nju Orleans, Dalas, Hjuston

Grupa F (Zapad): Sakramento, Golden Stejt, Minesota, Oklahoma Siti, San Antonio

Luka Dončić je takođe imao izvanredno veče, postigavši 34 poena, uz 10 skokova i osam asistencija.

Da pojasnimo, NBA Kup je takmičenje u kojem su ekipe podeljene u grupe i svaka od njih će odigrati četiri utakmice, po dve kao domaćin i gost. Utakmice se igraju utorkom i petkom, a grupna faza završava 28. novembra.

Iz svake grupe će se dalje plasirati pobednici grupa i dva najbolja drugoplasirana tima. Četvrtfinala će biti odigrana na jednu utakmicu 4. i 5. decembra, a pobednici će se plasirati u fajnal-for u Las Vegasu od 7. do 9. decembra.

 

 

Nikola Jokić je nastavio svoju dominaciju već u prvom poluvremenu, gde je zabeležio 20 poena, devet skokova i pet asistencija, uključujući i impresivnu trojku uz zvuk sirene (70:55).

Na kraju treće četvrtine, njegov učinak je iznosio 27 poena, 13 skokova i sedam asistencija, a najimpresivnije je da je šutirao 11/12 iz igre, promašivši samo jedan šut.

Foto: www.profimedia.rs

 

Iako mu je nepravedno uskraćena asistencija u trećoj četvrtini, Jokić nije dozvolio da to utiče na njegovu igru. Pobeda je ostala u Koloradu, dok je Jokić završio utakmicu sa impresivnim statistikama.

Majkl Porter je takođe imao zapažen učinak sa 24 poena i devet skokova, dok su Džamal Marej i Eron Gordon doprineli sa po 18 poena. Na strani Dalasa, Kajri Irving je postigao 22 poena, dok su Drejmond Grin i Lu Vilijams dodali po 13 poena.

Nikola Jokić ostaje jedan od najdominantnijih igrača u NBA ligi i nastavlja da oduševljava košarkaške fanove širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading