JOKIĆU, ŠTA TI SE DESILO, TO NISI TI: Amerikanci ŠOKIRANI onim što vide u Denveru

Autor:

Sport

16.10.2023

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda potpuno drugačije i agresivan je, smatraju američki novinari.

JOKIĆU, ŠTA TI SE DESILO, TO NISI TI: Amerikanci ŠOKIRANI onim što vide u Denveru

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić

Nikola Jokić predvodio je Denver do pobede nad Čikagom sa 116:102 u noći između nedelje i ponedeljka, ali nije igrao kao što može. On jeste šutirao više nego uobičajeno, ali je odigrao i timski i meč završio na ivici dabl-dabl učinka sa 15 poena, devet skokova i pet asistencija.

Da se kod Srbina nešto promenilo u igri primetili su i šokirani Amerikanci. Oni smatraju da je razlog promene to što je Jokić celo peto proveo u Srbiji gde se odmarao, punio baterije i razmišljao o svemu sem o košarci. Nije čak igrao ni za Srbiju na Mundobasketu u Manili, već je sve podredio pripremi, psihičkoj i fizičkoj, da povede Nagetse kao odbrani titule u NBA ligi. Međutim, pojedinci su otišli toliko daleko u analizi da su konstatovali da to u dresu Denvera sa brojem 15 nije Jokić već "neko drugi".

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

- Ovo izgleda kao drugačiji Nikola Jokić. Dvostruki MVP i aktuelni MVP finala je mentalno potpuno srpeman. Jokić igra agresivno, ponekad čak i forsira. U prve tri pripremne utakmice 2022. godine šutnuo je ukupno osam puta, a u prve dve pripremne utakmice ove godine uzeo je čak 21 šut! Radi punom parom kako bi se tim pokrenuo. Mislim da Jokićev agresivan nastup pokazuje kako će se stvari odvijati tokom sezone. Teku pripreme za još jednu MVP sezonu - napisao je u analizi novinar Herison Vind.

Inače, Denver će do početka nove sezone odigrati još dve pripremne utakmice, obe protiv Los Anđeles Klipersa u Kaliforniji. Regularnu sezonu Nagetsi otvaraju 25. oktobra rano ujutru po srednjoevropskom vremenu i dočekuju Los Anđeles Lejkerse u reprizi prošlogodišnjeg finala Zapadne konferencije NBA  lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading