DELIJE MOGU DA ODAHNU: Crvena zvezda Meridianbet ima trenera koji zna kako se igra protiv Željka Obradovića - međusobni skor je na strani grčkog stratega!

Autor:

Sport

22.10.2023

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statistika mnogo toga može da otkrije, ali i da sakrije.

DELIJE MOGU DA ODAHNU: Crvena zvezda Meridianbet ima trenera koji zna kako se igra protiv Željka Obradovića - međusobni skor je na strani grčkog stratega!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet, danas je i zvanično obelodanila ime novog stratega koji će u naredne dve godine sedeti na klupi ekipe sa Malog Kalemegdana.

Grk Janis Sferopulos zameniće Duška Ivanovića koji je napustio klupu crveno-belih nakon tri uzastopna poraza, a slobodno se može reći da je rukovodstvo crveno-belih pored trenera koji ima bogato evroligaško iskustvo i znanje osvajanja trofeja, dovelo i stručnjaka koji zna kako da se takmiči protiv Željka Obradovića.

U samo par dana ljubitelji košarke u Beogradu, Srbiji, ali i Evropi, imaće priliku da uživaju u dva Večita derbija koja u mnogome mogu odrediti dalju sudbinu ekipa i u regionalnoj, ali i evroligaškoj košarci.

Shodno navedenom, interesantno je videti kakav je međusobni odnos dvojice stručnjaka.

Istorija duela Sferopulosa i Obradovića datira još od, sada već davne 2008. godine kada je novi strateg beogradskih crveno-belih sedeo na klupi Kolosa sa Rodosa, dok je najtrofejniji evropski trener predvodio kaznenu ekspediciju iz Atine, ekipu Panatinaikosa.

Foto: Starsport

Novi trener Večitog rivala donosi glavobolju Željku Obradoviću?

 

Istinsko nadmudrivanje dva stratega započelo je 2014. godine kada je Janis Sferopulos preuzeo Olimpijakos, dok je Obradović već tada bio stanovnik Istanbula gde je vodio ekipu Fenerbahčea. Dve ekipe su u evroligaškoj konkurenciji odigreale ukupno sedam mečeva, a grčki trener je bio uspešniji ostvarivši četiri pobede, naspram tri trijumfa Željka Obradovića.

Nakon prelaska u redove Makabija iz Tel Aviva, Grk je četiri puta odmerio snage sa Obradovićem i skor je u egalu. Po dva trijumfa "ponosa Izraela" i isto toliko istanbulskog sastava.

Statistika je potpuo jasna. Janis Sferopulos u ovom momentu ima pobedu više u odnosu na aktuelnog stratega Partizana, a pristalice crveno-belih se nadaju da će navedeni trend biti nastavljen i na klupi Crvene zvezde Meridianbet.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading