FANATIK! Bogdan dok ne veže 100 trojki ne ide s treninga

Autor:

Sport

17.09.2023

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protivnika uvek fiksira pogledom, prosto da se čovek uplaši od njega

FANATIK! Bogdan dok ne veže 100 trojki ne ide s treninga

Foto: FIBA

Dule Vujošević bio je oduševljen Bogdanom Bogdanovićem čim ga je video. Odmah je rekao da mu se uzme stan i da se odvoji od roditelja. Naravno, drugi ključ je išao Duletu da bi mogao da ga kontroliše. Bogdanović je veliki radnik, pravi je fanatik. On ako bi zacrtao da ubaci vezano sto trojki, ne bi napustio teren dok to ne ispuni. Mogao je satima da trenira, to mu nije predstavljalo nikakav problem. Uvek je dolazio prvi i odlazio poslednji, ostajao je posle treninga.

Republika

Foto: Starsport

Bivši trener Partizana Duško Vujošević

 

Ovako o kapitenu srpske reprezentacije priča legenda Partizana i dugogodišnji sportski direktor ovog kluba Dragan Todorić. Kaže, Bogdan je posvećenost pokazivao na svim utakmicama i u duelima:

- Vidi se da uvek fiksira pogledom protivnika, prosto da se čovek uplaši od njega.
Bogdanu je idol bio Kobi Brajant, obožavao ga je i zbog njega želeo da zaigra u NBA. Tokom boravka u Partizanu uzimao je časove engleskog kako bi usavršio jezik
- otkriva Todorić. Glavni čovek u njegovom razvoju bio je Duško Vujošević sa svojim specifičnim načinom rada.

- Imao sam zadatak da pogledam film. Knjigu sam pročitao, potom i jedan film, a onda mi je dao i drugi da pogledam, "Lovac na jelene". Na kraju je ona scena kad snajperom nišani jelena i treba da odluči da li da puca ili ne, i skloni nišan. Pitao me Vujošević je šta se dešava na kraju filma, da li lovac ubija jelena ili ne, a ja nisam imao pojma jer nisam gledao - pričao je Bogdanović i dodaje:
- Umesto da priznam, rekao sam "da", nakon čega me je poslao na tribine da trčim uz stepenice. Kada sam se vratio, ponovo me je pitao i odgovorio sam sa "ne", na šta me je upitao da li sam gledao film. Odgovaram mu da nisam, a on me pita "Pa što lažeš? Aj sada ponovo 20 stepenica".
Republika

Foto: Starsport

Najtrofeniji trener Željko Obradović

 

Vredne životne lekcije učio je i od najboljeg evropskog trenera svih vremena, Željka Obradovića.

- Utakmica sa Barsom. Bio sam nešto nervozan, ne ide kako treba, sve ide loše, a mi se borimo za plej-of. Pokušavamo da pobedimo, a Barsa je van plej-ofa. Bio sam ljut posle prvog poluvremena, ne mogu da se setim zbog čega. Nisam imao nijedan šut na koš. Željko na poluvremenu dolazi besan, pušta klip, tri klipa i pita me: "Je l' hoćeš da šutneš? Je l' hoćeš da šutneš? Nećeš, a? Dobro". Uzeo je i nacrtao dva napada za mene da se odigraju na početku drugog poluvremena. Rekao mi je: "Ako sada ne šutneš, letiš napolje". Pobedili smo, a on mi je prišao i rekao: "Kada si lider, moraš da preuzmeš takve stvari na sebe - otkrio je Bogdanović.

U odnosu Vujoševića i Bogdanovića ostala je mrlja koja do danas nije izbledela. Bilo je to 2014. godine na meču Partizan - FMP kada je trofejni trener svog igrača uhvatio za vrat.
- Davno je to bilo, 100 puta sam pričao o tome. Imao sam takav odnos s njim. Gledao sam ga kao ćaleta, tu me je malo razočarao, ali pogreši čovek - rekao je Bogdan.
Svoju verziju izneo je i Vujošević:
- Igrali smo u Hali sportova jer je Pionir bio zauzet. Bila je to izuzetno važna utakmica za nas, sećam se da je bila drama na poluvremenu, gubili smo, međutim, uspeli smo da preokrenemo rezultat energijom koja je pokrenuta s klupe. Bogdanu su sudije prvo dosudile dve sumnjive greške, dobio je petu, bio je jako besan, krenuo je da reaguje burno, protestuje, gestikulira, nakon čega su mu dosudili i tehničku. To se sve događalo na metar ili dva od mene, a onda se desilo to što se desilo. Da je bio na drugom delu terena, to se sigurno ne bi dogodilo.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading