ZBOG OVE NAMIRNICE LETEĆE PERJE U SPAVAĆOJ SOBI, ALI U ONOM LEPŠEM SMISLU: Podstiče želju i poboljšava zadovoljstvo i strast

Autor:

Lifestyle

16.09.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživači su otkrili da su se zadovoljstvo i uzbuđenje poboljšali nakon uzimanja ovoga.

ZBOG OVE NAMIRNICE LETEĆE PERJE U SPAVAĆOJ SOBI, ALI U ONOM LEPŠEM SMISLU: Podstiče želju i poboljšava zadovoljstvo i strast

Foto: shutterstock

Par jede u krevetu

Libido možete uspešno "probuditi" uz pomoć "vrućih trenutaka" koje organizujete za partnera i sebe. Teško je stalno organizovati neke romantične večeri, a u skladu sa svakodnevnim obavezama često ni nemamo vremena da se posvetimo dekoraciji i ugođaju. Zato, želite da povećate seksualni nagon istraživači tvrde da je odlična folna kiselina. Ona poboljšava orgazme - pogotovo među ženama u postmenopauzi.

Reč je o  konzumiranju i orašastih plodova u koje spada kikiriki, lešnik i orah jer su bogati nutrijentima. Grašak, hleb, jaja i lisnato povrće takođe imaju visok sadržaj folne kiseline, vitamina B skupine poznatog i kao folat.

U studiji koja je održana u Iranu učestvovalo je 100 sredovečnih žena. Polovina je uzimala dodatak od  5 mg folne kiseline svaki dan osam nedelja, dok su drugi uzimali lažnu tabletu. U časopisu Journal of Sexual Medicine, dr Hedyeh Riazi rekla je da su se želja, orgazmi, zadovoljstvo i uzbuđenje više poboljšali u grupi koja je uzimala folat.

Foto: Shuterstock

Nasmejan par u krevetu

- Naša otkrića sugerišu da folna kiselina možda poboljšava seksualnu funkciju kod žena u postmenopauzi. Potrebne su veće studije da se to potvrdi - rekla je.

Prošla istraživanja pokazuju da folna kiselina može pomoći muškarcima u borbi protiv erektilne disfunkcije poboljšavajući protok krvi.

Dijetetičarka dr Keri Rukston rekla je:

- Žene moraju biti raspoložene da to postignu i neće biti zadovoljstva ako nisu. U ovoj studiji uzimale su puno folata i trebalo bi im oko 33 šoljice orašastih plodova da bi dobijale toliko, ali ima i drugih sjajnih izvora. Žene u postmenopauzi mogle bi imati koristi od dodatka vitamina B. Drugi dobri izvori uključuju beli hleb, jaja, sok od narandže te spanać i kelj - objasnila je ona za "Sun".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading