VELIKO PRIZNANJE ZA KAPITENA: Bogdanović u ODABRANOM DRUŠTVU ovogodišnjeg Mundobasketa!

Autor:

Sport

10.09.2023

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan u idealnoj petorci.

VELIKO PRIZNANJE ZA KAPITENA: Bogdanović u ODABRANOM DRUŠTVU ovogodišnjeg Mundobasketa!

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela! Selekcija Nemačke osvojila je zlato na Svetskom prvenstvu posle dramatičnog finala u Manili - 83:77.

"Orlovi" su u prvom poluvremenu bili egal sa "pancerima", koji su tek u trećoj deonici uspeli da naprave osetniju, odnosno dvocifrenu prednost. U poslednjoj četvrtini izabranici Svetislava Pešića odigrali su daleko agresivnije u odbrani i u finišu stigli do minus dva, ali kao da su se uplašili velikog preokreta i Nemačka je prvi put u istoriji osvojila planetarnu titulu.

Srbiji je, dakle, pripala utešna nagrada - svetsko srebro, a bilo je individualnih priznanja. Naime, kapiten našeg tima Bogdan Bogdanović izabran je u idealnu petorku Mundobasketa.

Tokom čitavog turnira bio je izvanredan i vukao tim u prethodnim rundama, što u grupnoj, što u nokaut fazi. Uz to, uspeo je da obori rekord star 29 godina kada je na 24 uzastopne utakmice na Svetskom prvenstvu pogodio barem po jednu trojku.

U prvu petorku turnira izabrani su još i Denis Šruder (Nemačka), Šaj Gildžus Aleksander (Kanada), Luka Dončić (Slovenija) i Entoni Edvards (Sjedinjene Američke Države).

Podsetimo, MVP (najkorisniji igrač) prvenstva je nemački plejmejker Denis Šruder.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading