ONI ZNAJU KAKO SE OSVAJAJU MEDALJE: Bogdanović i Jović - srpski tandem ZA USPEHE!

Autor:

Sport

08.09.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaće da osvoje četvrtu medalju zajedno.

ONI ZNAJU KAKO SE OSVAJAJU MEDALJE: Bogdanović i Jović - srpski tandem ZA USPEHE!

Foto: Starsport

Stefan Jović i Bogdan Bogdanović

Košarkaška reprezentacija Srbije igra u petak, od 10:45, meč polufinala Svetskog prvenstva u Manili, a rival će nam biti selekcija Kanade. Ovaj duel možete pratiti u live blogu na našem portalu.

Iako su naši igrači na Mundobasket ispraćeni bez prevelike pompe, svojim sjajnim partijama su zavredili pažnju domaće javnosti, koja sada sa nestrpljenjem čeka polufinale u "Mall of Asia" areni, u meču u kom će izabranici Svetislava Pešića pokušati da izbore mesto u velikom finalu.

Iako svi naši igrači daju svoj doprinos, sigurno je da Srbija ne bi do ove faze stigla bez Bogdana Bogdanovića i Stefana Jovića, startnog bekovskog tandema "orlova", koji vode našu selekciju do medalje.

Postojala je opasnost da plejmejker preskoči Mundobasket, međutim, odazvao se pozivu Svetislava Pešića, a to se ispostavilo kao ključna stvar za naš tim. Jović odlično diriguje našim napadom, a protiv Litvanaca je bio posebno impresivan, ubacivši tri trojke. 

Foto: FIBA

Bogdan Bogdanović i Stefan Jović

Sa druge strane, tu je i kapiten Bogdanović. Jeste bio malo lošiji protiv Italije, ali se protiv Dominikanske Republike iskupio, a protiv Litvanije je bio maestralan, čime je pokazao da je meč sa Azurima bio samo loš dan.

Njih dvojica su svakako najiskusniji igrači ovog tima, a zanimljivo, zajedno su osvojili već tri srebrne medalje sa Srbijom.

Jović i Bogdanović su bili deo reprezentacije Srbije koja je 2014. godine osvojila srebro na Mundobasketu, zatim su isti uspeh ponovili i 2016, na Olimpijskim igrama, da bi po treći put drugo mesto osvojili na prvenstvu Evrope, 2017. godine.

Uz njih dvojicu, jedini koji ima medalju sa Srbijom je Marko Gudurić, koji je bio deo tima na pomenutom prvenstvu Evrope.

Jasno je da su košarkaši Saragose i Atlante ključnio deo ove reprezentacije, produžena ruka Svetislava Pešića na terenu, a nadamo se da će njihova mirnoća i iskustvo i danas biti presudan faktor, koji će pomoći Srbiji da pobedi Kanadu i obezbedi mesto u finalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading