"ORLOVI" ŠOKIRALI PLANETU: Srbija odigrala MEČ IZ SNOVA i plasirala se u FINALE Mundobasketa!

Autor:

Sport

08.09.2023

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav uspeh naših košarkaša u Manili.

"ORLOVI" ŠOKIRALI PLANETU: Srbija odigrala MEČ IZ SNOVA i plasirala se u FINALE Mundobasketa!

Foto: FIBA

Košarkaši Srbije napravili su istorijski uspeh, pošto su sa 95:86 porazili Kanadu i tako izborili plasman u finale Svetskog prvenstva!

Nestvaran meč su odigral naši momci, od početka su stigli do osetne prednosti, koju su držali do samog kraja i na kraju sasvim zasluženo ušli u finale Mundobasketa.

Srbija je već na startu stigla do 8:1, ali se Kanada vratila. Ipak, izabranici Svetislava Pešića su odigrali u transu do kraja prve deonice i uspeli su da stignu do dvocifrene prednosti, koju su samo povećavali do poluvremena (52:39).

Pokušao je naš rival da se vrati u trećoj četvrtini, ali smo odbili napad, stigli do ogromnih +18, a zatim rutinski priveli meč kraju.

Bogdan Bogdanović je odigrao izvrstan meč, upisao je 24 poena, uz četiri skoka i tri asistencije. Dobrić je dodao 16, Milutinov isto 16, uz deset skokova, Gudurić je ubacio 12, dok je Aleksa Avramović imao deset, uz sjajnu odbranu na Gildžs Aleksanderu.

Sa druge strane, Ar Džej Baret je ubacio 23, Dilon Bruks 16, dok je Šaj Gildžes Aleksander upisao 15.

Podsetimo, finale je na programu u nedelju, od 14:40, a rival našem timu će biti Amerika ili Nemačka.

Meč polufinala ste mogli da pratite u live blogu na našem portalu.

LIVE BLOG

Srbija - Kanada

95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23)

TOK MEČA:

Tok četvrte četvrtine:

Kraj meča, Srbija je pobedila sa 95:86! "Orlovi" su u finalu Mundobasketa!

8. minut - Pogađa i Davidovac iz skoka u napadu, posle kontre Srbije, a zatim i Bogdanović krade loptu i poentira. Srbija je na korak do finala Svetskog prvenstva.

 

 

6. minut - Bogdanović pogađa iz prodora, a zatim i trojku iz ćoška. Međutim, sa druge strane pogađa Bruks, uz sumnjiv faul Bogdanovića.

4. minut - Kiksamo u odbrnai, ali održavamo u napadu. Beret pogađa trojku iz ćoška, Kanada smanjuje na 13 razlike, još sedam mniuta do kraja.

 

 

2. minut - Kakav start poslednje deonice. Avramović je ukrao živu loptu Aleksanderu i položio u kontri. Gudurić pogađa novu trojku, a zatim Davidovac iz skoka u napad popravlja Aleksin promašaj. Kanada na konopcima, Fernandez zove tajm aut.

Tok treće četvrtine:

Kraj treće deonice, Srbija vodi sa 75:63! Održali smo prednost, Gudurić je pogodio trojku, a zatim i Marinković. Sa druge strane, Pešić je dobio tehničku zbog ulaska u teren. Još deset minuta do finala.

8. minut - Nekoliko sjajnih poteza Dobrića, koji je održao prednost Srbije. Beret promašuje otvorenu trojku, Srbija ostaje na dvocifrenoj razlici.

6. minut - Sjajna akcija Srbije, Milutinov je dodao Dobriću, koji je položio u koš. Pogađa i Stefan Jović, ali sa druge strane se razigrao Šai Gildžes Aleksander, koji vezuje četiri poena.

4. minut - Mnogo veća borba u drugom poluvremenu. Muči se Srbija da dođe do koša, ali Nikola Jović pogađa uz faul. Sa druge strane, Olinik pravi četvrtu ličnu grešku, ali Aleksandar Voker pogađa za tri.

 

 

2. minut - Drugo poluvreme je slabo krenulo. Bruks je pogodio trojku, a zatim smo izgubili nekoliko lopti. Nikola Jović prekida seriju loših napada našeg tima, ali na drugoj strani Bruks ponovo pogađa za tri.

Počelo je drugo poluvreme u Manili!

Tok druge četvrtine:

Kraj druge četvrtine, Srbija vodi 52:39! Kakvo poluvreme Srbije, za udžbenike. Bogdanović je ubacio 15 poena, Milutinov 11, a Dobrić deset. Sa druge strane, Ar Džej Baret je sa deset jedini dvocifren. Treba napomenuti da Gildžes Aleksander, najbolji igrač Kanade, ima tri faula.

10. minut - Treći faul pravi Šai Gildžus Aleksander, a zatim i tehnička Fernandeza. Srbija na +15.

8. minut - Nastavljena je serija Srbije. Bogdanović pogađa, Milutinov zakucava, Srbija ima dvocifrenu prednost, prvi put u meču.

6. minut - Pravi rat na parketu. Keli Olinik nastavlja da se baca po terenu, iznudio je sada i nameran faul Nikole Jovića. Četvrti put je već završio na igralištu. Međutim, posle čelendža, odluka je preinačena u običan faul.

4. minut - Sjajna košarka u Manili. Srbija vodi 31:25, Bogdan ima 11 poena, ali i dva faula.

2. minut - Raspucan start druge deonice. Dort pogađa trojku, ali vraća Gudurić. Precizan je i Voker, ali ponovo Marko Gudurić. Šteta, Olinik je isfolirao faul, Gudurić ima tri lične greške.

Tok prve četvrtine:

Kraj prve deonice, Srbija vodi sa 23:15! Bogdanović je najefikasniji sa osam poena, Dobrić je dodao pet. Sa druge je Keli Olinik najbolji sa pet poena.

10. minut - Nije bilo poena u prethodnom minutu. Treba napomenuti da Gildžes Aleksander, Bruks i Pauel imaju po dva faula. Sa druge strane, Gudurić je napravio dve lične greške.

8. minut - Vraćamo istom merom. Serija našeg tima, Bogdnaović je poentirao iz skoka u napadu, a zatim Avramović iznuđuje drugi faul Gildžesa Aleksandera. Jović poenira iz kontre, a do koša stiže i plej Partizana. Prvi tajm-aut traži Fernandez, Srbija ima +8 (21:13).

6. minut - Velika serija Kanade, 11:2. Pauel je zakucao, a zatim i Bruks poentira iz teške situacije. Nismo iskoristili bolji početak meča.

 

 

4. minut - Vraćaju se Kanađani sa dve trojke. Prvo Beret, zatim Olinik, sa druge strane nekoliko promašaja Dobrića.

2. minut - Prvi poen je delo Dvajta Pauela, koji je pogodio jedno bacanje, ali sledi sjajna serija našeg tima. Milutinov zakucava, a onda dve trojke, Dobrić, pa Bogdanović, dobar početak našeg tima.

1. minut - Počelo je prvo polufinale u Manili, Srbija i Kanada u borbi za finale.

Počeo je meč polufinala prvenstva sveta!

10:35 - Igrači oba tima su izašla na zagrevanje, a Bogdan Bogdanović je dočekan najvećim aplauzom. Sa druge strane, navijači su izviždali Dilona Bruksa.

10:25 - Košarkaši Srbije su izašli na zagrevanje u dvorani u Manili.

10:05 - Poznate su i sudije za današnji susret, izbor jednog arbitra se nikako neće svideti našim navijačima.

10:00 - Osvanuo je i snimak "orlova" iz hale, kako se spremaju za duel sa Kanađanima.

09:30 - FIBA je na originalan način najavila polufinalni duel.

09:25 - Najiskusniji članovi našeg tima su Bogdan Bogdanović i Stefan Jović, koji znaju kako se osvajaju medalje.

09:00 - Dobrodošli u live blog našeg portala, u kom ćemo zajedno ispratiti polufinalni duel iz "Mall of Asia" arene.

UVOD

Obe selekcije su u dosadašnjem toku prvenstva upisale po pet pobeda, uz jedan poraz. Prvu grupnu fazu su i Srbija i Kanada završile sa skorom 3-0. Naši momci su bili uspešniji od Kine, Portorika i Južnog Sudana, dok je naš današnj rival na startu savladao Francusku, a zatim su bili bolji i od Libana, odnosno Letonije.

Zatim su i jedan i drugi sastav doživeli poraze na startu druge faze, mi od Italije, dok je Brazil porazio Kanadu. Ipak, u mečevima za prolaz, Srbija je bila ubedljiva protiv Dominikane (112:79), dok su izabranici Đordija Fernandeza bili bolji od Španaca (88:85), da bi zatim usledila četvrtfinala i pobede nad Litvanijom, odnosno Slovenijom.

Nema sumnje, Kanađani su sjajan tim, ali su pokazali svoje slabe tačke u dosadašnjem toku prvenstva. Glavna zvezda je Šai Gildžus Aleksander, košarkaš Oklahome, a uz njega, tu su i Ar Džej Beret, odnosno Dilon Bruks, koji će biti zadužen za Bogdana Bogdanovića.

Sa druge strane, očekuje se da Nikola Milutinov bude dominantan u reketu, da Stefan Jović i Bogdan Bogdanović vode ovaj tim, a da se uz njih priključe i ostali, koji će morati da budu na nivou, ukoliko Srbija želi u finale.

Ako savladaju Kanadu, "orlove" u finalu, koje je na programu u nedelju u 14:40, čeka pobednik duela u kom se sastaju Nemačka i Amerika, a koji se igra danas, takođe od 14:40.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading