RAMBU AMADEUSU IZREČENA KAZNA ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE ŽENE! Kažnjen po Zakonu o javnom redu i miru!?

Autor:

Zabava

08.09.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije ovo mala/velika pobeda samo za mene. Već za svakog od nas ko se sutra ohrabri da prijavi bilo kakvo nasilje. I onog kog obeshrabri da isto počini, napisala je Lejla Kašić.

RAMBU AMADEUSU IZREČENA KAZNA ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE ŽENE! Kažnjen po Zakonu o javnom redu i miru!?

Foto: ATA Images, printscreen/instagram.com/lejlakasic

Pesnikinja i producentkinja televizijske emisije "Dnevnica" Lejla Kašić objavila je da je muzičar Antonio Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, priznao krivicu i da je novčano kažnjen.

 

 

Ona je u martu najavila da će ga prijaviti nadležnim organima za seksualno uznemiravanje. Kašićeva je tada kazala da je Antonije Pušić neprimereno dodirnuo, a onda i izvređao.

Ona je na društvenim mrežama navela da je Antonije Pušić, kako je pravo ime muzičara, osuđen za prekršaj Zakona o javnom redu i miru, a da je njegovo ponašanje okarakterisano kao naročito drsko, bestidno i uvredljivo.

Lejla se oglasila na društvenim mrežama:

- Nisam neko ko je sklon tabloidnim naslovima, pravljenju intriga od nečega što predstavlja traumatično iskustvo. Čuvajući i svoje i dostojanstvo osuđenog, nisam odgovarala na upite novinara od marta i od tada do sada slučaj je bio u rukama institucija.

- Sada kada je sve završeno i kada je osuđeni dobio kakvu-takvu kaznu ponosna sam na sebe i zahvalna svim ljudima (i koje znam i koje ne znam) što su bili uz mene. Naročito Ani iz Centra za ženska prava i Jovani iz njihove pravne podrške.

- Kažem ,,kakvu-takvu kaznu” jer Crna Gora još uvijek nema seksualno uznemiravanje u Krivičnom zakoniku.

Republika

Foto: youtube printscreen

Rambo Amadeus

 

- Ponosna sam, jer ovo nije bilo samo za odbranu moje časti i integriteta, već i za svaku od nas, pa i svakog muškarca koji je prošao kroz slično (i gore), a ćutala je i ćutao je.

- Naše ćutanje ljudima sklonim manijakalnom i nasilnom ponašanju daje odobrenje. Odobrenje daje hrabost. Hrabost daje nezaustavljivost.

- Nije ovo mala/velika pobjeda samo za mene. Već za svakog od nas ko se sjutra ohrabri da prijavi bilo kakvo nasilje. I onog kog obeshrabri da isto počini.

- Kad već viteštvo, čojstvo i junaštvo utihnu i zdrava muškost se utopi u mizoginiji i rupama sistema, mi smo te koje ne smiju da dozvole: da budu izmanipulisane, gaslajtovane, ućutkane.

- Ne smijemo da trpimo.

- Zbog svih onih koje je ohladila muška ruka koja je, da je bilo pravde, mogla da bude spriječena.

- Zbog svih onih koje svojim primjerom inspirišemo - završila je.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading