TREBAO NAM JE OVAKAV MEČ: Prve reči kapitena posle pobede nad Portorikancima!

Autor:

Sport

28.08.2023

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravo je Bogdan Bogdanović bio najefikasniji sa 17 poena.

TREBAO NAM JE OVAKAV MEČ: Prve reči kapitena posle pobede nad Portorikancima!

Foto: Fiba.com

Bogdan Bogdanović

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu na Mundobasketu, pošto je u utakmici drugog kola savladala selekciju Portorika sa 94:77 (27:15, 30:12, 18:31, 19:19).

Imala je naša ekipa i 30 razlike, ali je potpuno pala u drugom poluvremenu, pa smo omogućili Portorikancima da smanje na svega deset razlike. Ipak, "orlovi" su do kraja rutinski priveli utakmicu.

Posle meča sa Portorikancima se oglasio i Bogdan Bogdanović, kapiten "orlova".

- Dosta su igrali čudno, stali su u zonu “box 1”, nekako su nas i puštali, nisu igrali ‘prljavo’ kao u drugom poluvremenu. Podigli su agresivnost u drugom i krenuli malo da se biju, sudije su dozvolile taj pritisak i dobro je, nama je trebalo to za neku uigranost i da malo uđemo u nervozu - rekao je Bogdanović.

Istakao je da je ovaj meč bio vrlo dobra provera za njegov tim.

- Dosta su nezgodni, igraju atraktivnu i brzu košarku, treba izdržati svih 40 minuta. Nažalost ne može da se završi kada vodiš 30-40 razlike i da sudija svira kraj. Drago mi je da smo igrali tesniji meč, to je dobra provera za nas, jer će doći i teže utakmice - dodao je Bogdanović.

Foto: FIBA

Reprezentacija Srbije na SP u košarci

Košarkaš Atlanta Hoksa je istakao da je Portoriko pokazao karakter u nastavku meča..

- Oni su odreagovali tako, gubili su 30 i nisu hteli… to je sportski. Kada ne znaš šta da radiš, igraš agresivnije, brže, borbenije, to je pravi način. Na to sam mislio, jesmo se malo opustili, izgubili malo i snagu, oni su potom uzeli ritam utakmice… Najvažnije je da smo se vratili u ritam utakmice i da smo iskontrolisali meč.

Srbija u narednom kolu igra protiv Južnog Sudana, po mišljenju Bogdanovića, kvalitetnijeg rivala od Portorika.

- Kao novi su na prvenstvu, a mislim da su bolja ekipa od Portorika. Portoriko je iskusniji i nekako je Južni Sudan ispustio prvu pobedu. Bila je dobra utakmica za njih, mnogo važna, biće teška utakmica, ne smemo da se opustimo i idemo dalje - zaključio je Bogdanović.

Naredni meč će naš tim odigrati za dva dana, od 10 sati ujutru, takođe u Manili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading