NOVI TRIJUMF "ORLOVA": Srbija se MUČILA, ali slavila - brine povreda Avramovića!

Autor:

Sport

28.08.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Druga pobeda izabranika Svetislava Pešića na prvenstvu sveta.

NOVI TRIJUMF "ORLOVA": Srbija se MUČILA, ali slavila - brine povreda Avramovića!

Foto: FIBA

Nikola Milutinov u dresu Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu na Mundobasketu, pošto je u utakmici drugog kola savladala selekciju Portorika sa 94:77 (27:15, 30:12, 18:31, 19:19).

Videli smo dva potpuno drugačija poluvremena naših izabranika. Srbija je odlično krenula, predvođena Nikolom Jovićem je na samom startu meča stigla do 8:0, a ta razlika se dodatno uvećavala, pa su "orlovi" već u prvoj deonici bili na +18.

U istom ritmu se nastavilo i u drugoj četvrtini, a kada je na poluvremenu na semaforu stajalo 57:27, niko nije ni slutio da će biti drame u finišu.

Korak po korak se Portoriko vraćao u meč, počeli su da pogađaju sa svih strana, pa je na svega šest minuta do kraja bilo samo +10 za Srbiju. Ipak, uspeli su naši igrači da se na vreme trgnu, i da privedu utakmici kraju.

Ipak, ni ova utakmica nije mogla da prođe bez problema, pošto je u poslednjoj deonici povredu doživeo Aleksa Avramović, a tek ćemo videti kakvo je stanje našeg plejmejkera.

Najefikasniji je u našoj ekipi bio Bogdan Bogdanović sa 17 poena, toliko je dodao i Nikola Jović, Avramović je ubacio 15, dok je Milutinov imao 12, uz 15 skokova.

Sa druge strane, Pineiro je ubacio 14, a Hauard 13 poena.

Naredni meč će naš tim odigrati za dva dana, a rival će nam od 10 sati biti selekcija Južnog Sudana.

Meč Srbije i Portorika ste mogli da pratite u live blogu na našem portalu.

LIVE BLOG

Srbija - Portoriko

94:77 (27:15, 30:12, 18:31, 19:19)
Tok meča:

Tok četvrte četvrtine:

Kraj meča, Srbija je slavila sa 94:77!

8. minut - Vanja Marinković pogađa trojku, Srbija je ponovo na +20. Crveni alarm je prošao, Srbija će upisati novu pobedu na Mundobasketu.

6. minut - Aleksa Avramović je pogodio tri slobodna bacanja, ali je tražio izmenu, zbog povrede noge. Novi problem za Srbiju pred nastavak prvenstva. Bogdanović pogađa iz kontre, Srbija je na +17, čini se da je pitanje pobednika rešeno.

4. minut - Ne uspevaju naši igrači da slome otpor rivala. Ford pogađa trojku, samo je 12 razlike, a selektor Pešić ne reaguje.

2. minut - Veliki problemi za Srbiju se nastavljaju. Pogađaju Portorikanci sa svih strana, ubacili su već 14 trojki, a samo je sreća sprečila našeg rivala da se spusti na deset razlike. Moraćemo brzo da se uozbiljimo.

Tok treće četvrtine:

Konačno kraj treće deonice, Srbija vodi sa 75:58! Užasna deonica našeg tima, 31:18 je Portoriko rešio ovu četvrtinu u svoju korist.

8. minut - Srbija održava prednost, izabranici Svetislava Pešića su i dalje na preko 20 razlike. Ipak, vidljivo je opuštanje u našoj ekipi, što se selektoru sigurno neće svideti.

6. minut - Mnogo bolji otpor Portorika u ovoj deonici. Naš rival je pogodio nekoliko trojki, dok sa druge strane su precizni Nikola Jović i Nikola Milutinov. Bogdanović se muči, kapiten ima samo 3/13 iz igre.

4. minut - Loš početak drugog poluvremena za "orlove". Nekoliko izgubljenih lopti, sa druge strane su se Portorikanci raspucali, pa Pešić traži tajm, pri rezultatu 62:40.

2. minut - Nisu naši igrači poentirali u prvih minut i po, sve do koša Stefana Jovića. Ipak, drži se Portoriko na startu treće deonice.

Tok druge četvrtine:

Kraj prvog poluvremena, Srbija ima ogromnih 57:27! Nikola Jović je ubacio 11, Milutinov deset, a Avramović osam poena.

8. minut - Upisao se i Bogdanović, koji je pogodio trojku iz tek šest pokušaja na utakmici, a zatim poentira i iz kontre.

6. minut - Pogađa Dušan Ristić, a zatim i Marko Gudurić trojku iz tranzicije, Srbija vodi sa nestvarnih +29.

4. minut - Srbija ima totalnu kontrolu, doduše, igra se egzibiciona košarka u Araneta areni. Avramović ima već pet poena. Upisao se i Dejan Davidovac.

2. minut - Drugi kvartal je počeo koš faulom Alekse Avramovića, a zatim se sa linije penala upisao i Marko Gudurić.

Tok prve četvrtine:

Kraj prve četvrtine, koja je jako brzo završena, Srbija vodi sa 27:15! Najefikasniji je Nikola Jović sa 11 poena, po šest su dodali Milutinov i Dobrić.

8. minut - Nikola Milutinov zakucava, a onda i pogađa na asistenciju Nikole Jovića, 27:9 za naš tim.

6. minut - Eksrremno brza košarka, šutira se jako brzo. Ne uspeva naš rival ništa da pogodi, a Srbija polako podiže prednost, smeši se +20.

4. minut - Serija Portorika od 5:0, nakon tajm-auta. Ipak, Milutinov pogađa posle skoka u napadu, a zatim i Dobrić, posle sjajnog proigravanja Stefana Jovića. Nastavljena serija našeg tima, pogađa Nikola Jović treću trojku na meču.

2. minut - Sjajno otvaranje našeg tima. Trojka Nikole Jovića na asistenciju Stefana, a zatim novi pogodak za tri košarkaša Majami Hita, Srbija već na 8:0. Tajm-aut Portoriko.

1. minut - Utakmica na Filipinima je počela zakucavanjem Ognjena Dobrića.

Počeo je duel u Manili!

13:55 - Ista startna postava kao i na meču sa Kinom, čine je Stefan Jović, Bogdanović, Dobrić, Nikola Jović i Milutinov.

13:50 - Inače, danas je rođendan Svetislavu Pešiću, koji puni 74 godine.

13:40 - Filip Petrušev se neće naći u postavi Srbije za ovaj duel, kao što je i bilo očekivano.

12:35 - Danas je odigran već jedan duel u grupi B, a selekcija Južnog Sudana je sa 89:69 savladala Kinu.

12:30 - Dobrodošli u live blog portala "Republika", u kom ćemo zajedno pratiti drugi meč naših košarkaša sa prvenstva sveta.

UVOD

Naša reprezentacija je odigrala sjajan meč na otvaranju prvenstva. Kina je imala malu prednost na startu, ali su izabranici Svetislava Pešića već do kraja prve četvrtine stigli do dvocifrene prednosti, koju su do kraja meča samo uvećavali.

Ono što je bitno jeste da je Pešić svima dao minute, međutim, u prvom poluvremenu je povredu doživeo Filip Petrušev, koji danas verovatno neće igrati. Ipak, čini se da povreda nije obiljnije prirode.

Foto: FIBA

Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu

Sa druge strane, Portoriko je igrao produžetke protiv afričke selekcije, a nošeni Tompsonom, Konditom i Votersom su stigli do jako bitnog trijumfa. U suprotnom, da su izgubili taj meč, porazom od Srbije bi se oprostili od nastavka takmičenja.

Jasno je da je naš tim veliki favorit, pogotovo zbog onog duela u Areni, u kom je Srbija imala i preko 50 razlike u jednom trenutku. Ipak, ako nas je nečemu do sada naučilo ovo prvenstvo, to je da je oprez potreban do samog kraja.

Podsetimo, u prvom meču grupe B odigranom danas, Južni Sudan je sa 89:69 savladao reprezentaciju Kine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading