SALE MORA JOŠ DA IH UČI: Kina PORAŽENA od Južnog Sudana, prolaz im ZAVISI od Srbije!

Autor:

Sport

28.08.2023

12:29 >> 12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Afrikanci pokazali da će biti težak rival svima.

SALE MORA JOŠ DA IH UČI: Kina PORAŽENA od Južnog Sudana, prolaz im ZAVISI od Srbije!

Foto: fiba.com

Košarkaši Južnog Sudana ostvarili su prvu pobedu na Svetskim prvenstvima. Debitant na Mundobasketu je bio bolji protiv Kine rezultatom 89:69 u okviru drugog kola grupe B.

Selekcija Saše Đorđevića nije imala rešenja protiv trojki afričke selekcije, koja je timski iz linije 6,75 šutirala fenomenalnih 50 posto, a ubacila je 15 od 30 šuteva.

Karlik Džons je još jednom bio najefikasniji sa 21 poenom i šest asistencija. Kuani je imao 16, Omot 14, Šejok 13, a Deng 12.

Republika

Foto: fiba.com

Karik Džons

 

MVP razvojne G lige je nakon fenomenalne partije protiv Portorika- kada je postigao čak 38 poena, još jednom pokazao da na njega mora da se obrati posebna pažnja.

Kod Kine Anderson je postigao 22 poena, Džao je dodao 13, a Džou 10.

Ovim porazom, drugim po redu ne mora da znači da je Kina izgubila praktično sve nade da se plasiraju dalje. I dalje postoji matematička računica.

Južni Sudan možda jeste pobedio, ali u poslednjem kolu igraju protiv najjače ekipe u grupi Srbije, pa je sve itekako otvoreno.

Ukoliko "orlovi" savladaju Portoriko, sve je otvoreno u grupi za naše rivale.

Lako može da se desi da tri selekcije imaju po jednu pobedu i dva poraza, a u tom slučaju će koš razlika igratim ključnu ulogu za prolaz u narednu fazu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading