VRLO EMOTIVNA UTAKMICA ZA MENE: Oglasio se Sale Đorđević posle UBEDLJIVOG PORAZA od Srbije!

Autor:

Sport

26.08.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu uspeli Kinezi da pruže ozbiljniji otpor našoj selekciji.

VRLO EMOTIVNA UTAKMICA ZA MENE: Oglasio se Sale Đorđević posle UBEDLJIVOG PORAZA od Srbije!

Foto: Starsport

Saša Đorđević, selektor Kine

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je pobedu na otvaranju Svetskog prvenstva, pošto je sa 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16) savladala reprezentaciju Kine.

Malo je smušeno naša ekipa ušla u meč, ali se brzo vratila, uspostavila dominaciju, a zatim sigurnom igrom došla do rutinske pobede.

Posle meča je svoju izjavu dao i Aleksandar Đorđević, selektor Kine, kome je inače danas rođendan.

- Sjajna utakmica za Srbiju, svi su spremni na visokom nivou. Moji momci su se borili, dobro smo otvorili utakmicu, ali kada stvari nisu dobro išle, nismo odgovorili kako treba. Kao da smo spustili ramena... Srbija je vršila pritisak, i vršila, i vršila, i ovo je očito bila laka utakmica za njih. Za nas Svetsko prvenstvo počinje od ovog trenetka, možda nije realan rezultat na kraju, ali nećemo odustati bez borbe do kraja turnira - poručio je Đorđević.

Istakao je da je potrebno vreme da njegova ekipa izgleda bolje.

- Kada sam bio trener Srbije, igrali smo četiri puta sa SAD, tri puta smo izgubili, četvrti put smo dobili. Treba da učite i učite, i onda će biti bolje. Moji igrači daju sve od sebe, rade baš jako, i mnogo, ali moramo da dignemo glave i radimo još više. Trudili su se da pronalaze otvorene šuteve, imali su neka laka polaganja, ali mi smo strpljivi, potrebno je vreme, prvi put smo se susreli sa nekim ovakvim rivalom na ovakvom takmičenju - dodao je Đorđević.

Foto: Starsport

Sale Đorđević na meču protiv Srbije

Za kraj, istakao je da je ovo bila izuzetno emotivna utakmica za njega.

- Emotivna utakmica za mene, znate odakle sam, i šta sam sve prošao sa ovim momcima. Mnoge od njih sam i selektirao, i trenirao i ponosan sam kako su napredovali. Želim im sreću, da odu do kraja, mislim da mogu, ali biće teško za sve. A mojim igračima govorim svaki dan da me vole kao što ja volim njih - zaključio je Đorđević.

Naredni meč Srbija igra za dva dana, u ponedeljak 28. avgusta, a rival će od 14 časova biti selekcija Portorika, dok će se Kinezi taj dan sastati sa Južnim Sudanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading