"ORLOVI" STOTKOM ZAPOČELI SP: Srbija sa +42 DEMOLIRALA Kinu!

Autor:

Sport

26.08.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva pobeda za izabranike Svetislava Pešića na Mundobasketu.

"ORLOVI" STOTKOM ZAPOČELI SP: Srbija sa +42 DEMOLIRALA Kinu!

Foto: FIBA

Stefan Jović i Bogdan Bogdanović

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je pobedu na otvaranju Svetskog prvenstva, pošto je sa 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16) savladala reprezentaciju Kine.

Mučili su se "orlovi" na startu utakmice, imala je Kina 6:0 na početku meča, pa su se mnogi uplašili da neće biti lako. Držala se azijska selekcija do sredine prvog dela igre, ali više od toga nisu mogli.

Krajem prve deonice je Srbija prvi put stigla do dvocifrene prednosti, koju do samog kraja nije ispuštala i sasvim zasluženo je stigla do bitne pobede na otvaranju prvenstva.

Moćno je izgledala naša ekipa u drugoj i trećoj deonici, da bi u finišu malo smanjila gas, ali je ipak uspela da upiše stotku i autoritativno upiše prvu pobedu.

Senku na meč može da baci povreda Filipa Petruševa, ali prema prvim informacijama, ona nije ozbiljna, pa će krilni centar biti u budućnosti na raspolaganju Pešiću.

Najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 14 poena, toliko je dodao i Vanja Marinković, jedan manje Dušan Ristić, dok je Nikola Milutinov upisao 11, uz šest skokova. Sa druge strane, Rui Žao je bio najefikasniji sa 17 poena, dok je Ći Žu imao 12.

Naredni meč Srbija igra za dva dana, u ponedeljak 28. avgusta, a rival će od 14 časova biti selekcija Portorika.

Duel Srbije i Kine, koji se igrao u Manili, mogli ste da pratite u live blogu na našem portalu.

LIVE BLOG

Srbija - Kina

105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16)
Tok meča:

Tok četvrte četvrtine:

Kraj utakmice, Srbija je stigla do velike pobede na otvaranju prvenstva!

8. minut - Ristić je pogodio i treću trojku, pa je već sada na 13 poena. Pokušaće Srbija do kraja da stigne do stotke.

6. minut - Opustila se malo Srbija, baš kao i sudije, koje sada sve puštaju. Igra se trenutno vrlo neobavezno.

4. minut - Igra se koš za koš, tačnije trojka na trojku. Pogodio je Ristić novu, posle su Kinezi ubacili dve, ali sada za Srbiju tri poena postiže i Marinković. Tajm aut traži Đorđević.

2. minut - Odlučio je Pešić da promeša karte, pa je na terenu druga petorka. Upisao se i Ristić, koji je pogodio trojku, sa druge strane Kina vezuje četiri poena.

Tok treće četvrtine:

Kraj treće deonice, Srbija ima velikih +30 (77:47)! Pao je ritam utakmice, "orlovi" čuvaju veliku prednost u Manili, još deset minuta nas deli do prve pobede.

8. minut - Održava naša ekipa lagano vođstvo, ne uspevaju Kinezi da se vrate. Ipak, malo se usporila utakmica, trenutno ne gledamo previše lepu košarku.

6. minut - Pogađaju Kinezi trojku, kojom su prekinuli seriju našeg tima, ali sa druge strane vraća Bogdan Bogdanović, koji ima 14 poena.

4. minut - Serija 7:0 Srbije. Bogdanović je pogodio novu trojku, pa su "orlovi" na +26, deluje da je pitanje pobednika ovde rešeno.

2. minut - Drugo poluvreme kreće kucanjem Nikole Jovića iz kontre, ali vraćaju Azijci mini serijom od 4:0.

Tok druge četvrtine:

Kraj prvog poluvremena, Srbija vodi sa 55:34! Milutinov ima devet poena, Petrušev osam, dok su Bogdanović i Nikola Jović ubacili sedam. Ono što ne može da raduje Pešića jeste to što je Petrušev zbog povrede morao da ranije napusti teren.

9. minut - Srbija ima +20 prvi put. Bogdanović je asistirao Milutinovu, koji pogađa koš faul, a zatim isto to radi i Nikola Jović, pa Srbija vodi 51:30.

7. minut - Pogodio je Davidovac trojku nakon sjajne akcije i asistencije Gudurića, a dobro sarađuju i dva Jovića, pogađa košarkaš Majamija. Peng vraća trojku, Kina je na -15

5. minut - Ipak će Petrušev izaći iz igre, tražio je sam izmenu. Filip je sporim hodom izašao, videćemo kasnije u kakvom je stanju naš reprezentativac. Gudurić pogađa trojku, Srbija je na +17, Đorđević ponovo traži tajm-aut.

4. minut - Sjajno igra Filip Petrušev, koji ima već šest poena na svom kontru. Ipak, krilni centar je pao nakon jednog prodora, uhvatio se za nogu i uplašio čitavu Srbiju. Deluje da je ipak sve u redu.

2. minut - Četvrtina je krenula trojkom azijske selekcije, ali na drugoj strani poentira Gudurić, a zatim i Petrušev, već devet naših igrača se upisalo u listu strelaca.

Tok prve četvrtine:

Kraj prve deonice, Srbija vodi sa 25:14! Loše smo ušli u meč, ali mnogo bolja odbrana u finišu prvog kvartala, pa smo prvi put na dvocifrenoj razlici.

9. minut - Konačno serija Srbije, "orlovi" su na +9. Bogdanović je pogodio dva penala, za njim se upisao i Avramović, pa Marinković pogađa trojku iz kontre, naša selekcija je stigla do osetnije prednosti. Đorđević zove tajm-aut.

8. minut - Prve izmene u reprezentaciji Srbije, u igru su ušli Marinković i Avramović, umesto Dobrića i Avramovića. Ne uspevaju naši reprezentativci i dalje da naprave osetniju prednost.

6. minut - Bogdan pogađa svoju prvu trojku na prvenstvu, ali sa druge strane Ženg stiže do osmog poena. Stefan Jović je odlično ušao u meč, pa postiže dvojku, uz faul. Igra se izuzetno brzo na startu meča.

4. minut - Milutinov zakucava, prvi koš "orlova" na prvenstvu, a zatim i Stefan Jović pogađa trojku. Novi koš Milutinova, ali sa druge strane Ženg vraća trojku.

2. minut - Slab start naših igrača, Bogdanović i Jović su promašili, dok sa druge strane pogađaju Ći, a zatim i Ženg trojku uz faul, Kina je na +6.

1. minut - Krenula je utakmica, Srbija ide ka prvoj pobedi na šampionatu sveta.

Počela je utakmica u Manili!

Za Srbiju će startovati Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Ognjen Dobrić, Nikola Jović i Nikola Milutinov.

13:30 - Do početka utakmice iz Manile, pogledajte finiš utakmice Portorika i Južnog Sudana.

12:57 - Spremni su košarkaši Srbije, evo snimka iz svlačionice.

12:35 - U prvoj utakmici grupe B, Portoriko je sa 101:96, nakon produžetka, savladao Južni Sudan, i stigao na korak do plasmana u drugu fazu.

12:30 - Dobrodošli u live blog portala Republika, u kom ćemo zajedno pratiti duel prvog kola Svetskog prvenstva, u kom se sastaju reprezentacije Srbije i Kine.

UVOD

Naš tim se susreo sa brojnim povredama i otkazima, pa je na kraju selektor Pešić na Filipine pozvao sledeće igrače: S. Jović, Avramović, Bogdanović, Gudurić, Dobrić, Marinković, Davidovac, N. Jović, Petrušev, Simanić, Milutinov i Ristić.

Jasno je da smo u prošlosti znali da na prvenstvo vodimo i jače sastave, međutim, čini se da je hemija u ekipi trenutno dobra, da svako zna svoju ulogu i da potajno možemo da se nadamo dobrom rezultatu.

Što se tiče našeg rivala, oni će se, verovatno, boriti za drugo mesto u grupi B, zajedno sa Portorikom i Južnim Sudanom. Najveća opasnost preti od Kajla Andersona, odnosno sadašnjeg Li Kajera, dugogodišnjeg NBA igrača, koji će sigurno biti predvodnik azijske selekcije na prvenstvu.

Podsetimo, u prvoj utakmici u grupi B, reprezentacija Portorika je savladala Južni Sudan sa 101:96, i tako sebi obezbedila dobru poziciju pred nastavak takmičenja u Manili.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading