KINA NA SKENERU: NBA zvezda i Đorđević na klupi - nadamo se, nedovoljno za Srbiju!

Autor:

Sport

23.08.2023

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće azijska selekcija biti puki učesnik šampionata sveta.

KINA NA SKENERU: NBA zvezda i Đorđević na klupi - nadamo se, nedovoljno za Srbiju!

Foto: Starsport

Košarkaško prvenstvo sveta je iza ćoška, a Srbija će svoj put na Mundobasketu započeti od selekcije Kine, sa kojom igra prvi duel u Manili, 26. avgusta, od 14 časova.

Naša selekcija je već odigrala jedan duel protiv azijske selekcije, i to u Šenženu, kada su "orlovi" slavili sa ubedljivih 87:64. Ipak, bitno je da se naši momci ne opuste, jer je sigurno da Kina može mnogo bolje od toga.

Glavni adut Kineza je selektor, a to je Aleksandar Đorđević, nekadašnji predvodnik naše reprezentacije. Stigao je sa ciljem da podigne nivo igre njihovog tima, a videćemo da li će u tome uspeti. Jedno mu se sigurno ne može osporiti - poznaje Srbiju do najsitnijih detalja.

Foto: Starsport

Aleksandar Đorđević, selektor Kine

Uz njega, glavna zvezda će biti Kajl Anderson, NBA košarkaš, koji će se zvati Li Kajer, dok bude nosio dres ovog nacionalnog tima. Godinama je Anderson u najjačoj ligi sveta, imao je zapažen učinak u Memfisu, zatim i u Minesoti i nema sumnje da će od njega sve zavisiti.

Što se tiče ostatka ekipe, Kinezi uglavnom zavise od šuta za tri poena, iako imaju pod košem neke vrlo ozbiljne igrače, koji se, doduše, nisu proslavili u duelu sa našom selekcijom.

Foto: Tanjug/AP

Kajl Anderson, novi reprezentativac Kine

Iako je na kraju taj duel završen sa 23 razlike za naš tim, treba podsetiti da su Kinezi dosta dugo bili na oko desetak poena minusa, a jasno je da neće lako položiti oružje na startu prvenstva. Ipak, Srbija u taj duel ulazi kao veliki favorit.

Niko u tamošnjoj reprezentaciji ne može da izađe na kraj sa Bogdanom Bogdanovićem, Nikola Milutinov bi trebao da dominira, a nadamo se da će dobar početak utakmice trasirati put "orlovima" ka pobedi na otvaranju prvenstva.

Nakon utakmice sa Kinom, naša selekcija će igrati protiv Portorika, a zatim i protiv Južnog Sudana, nakon čega će biti poznato koje dve reprezentacije iz grupe B će proći u drugu fazu turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading