SVE JE SPREMNO ZA MUNDOBASKET: Košarkaši Srbije SLETELI u Manilu! (FOTO)

Autor:

Sport

22.08.2023

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši košarkaši su iz Šenžena stigli u prestonicu Filipina.

SVE JE SPREMNO ZA MUNDOBASKET: Košarkaši Srbije SLETELI u Manilu! (FOTO)

Foto: Starsport

Milutinov, Bogdanović i Jović

Košarkaška reprezentacija Srbije sletela je danas u Manilu, glavni grad Filipina, gde će igrati mečeve grupne faze predstojećeg prvenstva sveta.

Naime, naši košarkaši su prethodnih par dana boravili u Šenženu, gde su igrali dve prijateljske utakmice u okviru Kupa solidarnosti, a u okviru kojih su porazili domaćina Kinu, a zatim i selekciju Brazila.

Nakon druge utakmice, naši košarkaši su prespavali u Kini, a zatim su stigli u Manilu, gde ih uskoro očekuju obaveze u grupnoj fazi.

Prvenstvo sveta se igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a naša reprezentacija je imala sreće da se nađe u grupi B, čiji će se mečevi igrati upravo u Manili, pa će imati taj luksuz da, u slučaju prolaska u eliminacionu fazu, sve svoje mečeve igra u jednom gradu, što je povoljna okolnost, pošto će neke druge selekcije morati da iz Japana ili Indonezije putuju do Filipina.

Prvi su se iz Manile javili Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić, koji su potvrdili da su naši košarkaši bezbedno stigli na svoje odredište.

Podsetimo, trenutno se na spisku selektora Svetislava Pešića nalazi 13 košarkaša, a za očekivati je da Pešić uskoro saopšti ime poslednjeg koji će ispasti pre predaje konačnih spiskova za Mundobasket.

Trenutno se na spisku nalaze: Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Aleksa Radanov, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Boriša Simanić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Podsetimo, prvenstvo sveta se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija prvi meč igra 26. avgusta, protiv selekcije Kine (14 časova).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading