PEŠIĆ ZADOVOLJAN POSLE POBEDE: Selektor pričao o Petruševu, a zatim posebno POHVALIO jednog igrača!

Autor:

Sport

26.08.2023

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva izjava Svetislava Pešića nakon trijumfa na otvaranju prvenstva.

PEŠIĆ ZADOVOLJAN POSLE POBEDE: Selektor pričao o Petruševu, a zatim posebno POHVALIO jednog igrača!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je pobedu na otvaranju Svetskog prvenstva, pošto je sa 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16) savladala reprezentaciju Kine.

Malo je smušeno naša ekipa ušla u meč, ali se brzo vratila, uspostavila dominaciju, a zatim sigurnom igrom došla do rutinske pobede.

Posle meča se oglasio i Svetislav Pešić, koji je izneo svoje viđenje utakmice.

- Pre svega želim da čestitam mojim igračima i timu, trenerima… Utakmica kao i svaka druga, pripremali smo se za igrače. Dali smo posebne zadatke svima pre ovog meča. Bitno mi je da svi koriste ovakve utakmice, prve na prvenstvu, a i da pobedimo. Posebne zadatke smo dali kako bismo imali odgovornost u odbrani. Sve je važno. Mi smo mlad tim, novi tim. Prvi put na velikom takmičenju. Ove utakmice koristimo da popravimo taktiku. Najvažnije za nas je individualna odgovornost. Danas je naša meta bio Anderson, dali smo igračima da vidimo kako će da odreaguju na odbranu. I naravno, uvek kažem, treća četvrtina je kao nova utakmica. Svaki meč je bitan, kako ga kreneš i završiš. Treća deonica može da promeni ishod. Počeli smo je dobro. Odlična reakcija tima. I sada da nastavimo u narednoj utakmici protiv Portorika - istakao je naš selektor.

Foto: FIBA

Reprezentativci Srbije na meču sa Kinom

Na suprotnoj strani je sedeo Aleksandar Đorđević, a sada je Pešić pričao i o nekadašnjem selektoru.

- Kao na svakoj utakmici, respekt Saši. Možete videti da je to novi tim sa mnogim igračima. Pokušava da donese nove, taktičke stvari. Ovo se dešava svakom treneru koji tek preuzima tim. Bez vremena, nema ni posla.

Dotakao se i on Filipa Petruševa i njegovog stanja oko povrede.

- Zglob je u pitanju i nismo hteli da forsiramo. Nije igrao. Ne znam zašto ne bi bio na raspolaganju za Portoriko, malo je samo to iskrenuo.

Zatim je naš lider pričao i o odbrani Srbije.

- Odbrana ne počinje od Milutinova, nego od Jovića, odbrana spoljnih mora da bude na nivou, da bi ostali spoljni igrači mogli da izvrše zadatke. Važno u svakoj odbrani je organizacija svakog zadatka. Ako nismo napravili organizaciju, onda nema ništa. Košarka se dosta promenila zahvaljujući pravilima koja su već prisutna. Ekipa koja nađe balans između tih odbrana može da kontroliše sudbinu. Treba primiti što je manje poena iz tranzicije. Realizacija u prvih šest sekundi diže moral protivničkog tima. Mi treba da diktiramo šta se dešava na terenu. Mnogo je važno imati balans između prednje i zadnje linije. Videli ste kako je Milutinov odigrao izvanredno. O njemu se priča u Evropi, ne zbog napada, nego ima balans između napada i odbrane. Ne možemo toliko da treniramo, ali šta je tu je.

Istakao je selektor jednog igrača posebno, a u pitanju je Dušan Ristić.

- Nije on zamena. On je igrač koji znamo šta može. Ristić je to pokazao. Bez njega da li bismo mi uopšte došli ovde. On je drugačiji centar od Milutinova i Petruševa i to je dobro, da imamo različite profile na različitim pozicijama. Volimo da Dušan bude bolji ispod koša, ali to je kad uđe sa klupe. Treba mu da uđe u ritam. On je nama veoma važan. Zadovoljan sam, a može mnogo bolje - zaključio je Pešić.

Naredni meč Srbija igra za dva dana, u ponedeljak 28. avgusta, a rival će od 14 časova biti selekcija Portorika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading