MIROTIĆ I BARSELONA SE DOGOVORILI: Sve je spremno za TRANSFER godine!

Autor:

Sport

19.07.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da više nema nikakvih prepreka.

MIROTIĆ I BARSELONA SE DOGOVORILI: Sve je spremno za TRANSFER godine!

Foto: Starsport

Nikola Mirotić

Nikola Mirotić, krilni centar Barselone, i dalje je glavna tema u košarkaškim krugovima u Evropi.

Već nedeljama se piše o njegovom odlasku, nekoliko klubova je pokušalo da ga dovede u svoje redove, ali se čini da je novčano najizdašniji bio Partizan, pa će jedan od najboljih igrača Evrope, po svemu sudeći, sledeće sezone igrati u Beogradu.

Ono što je stopiralo Mirotićev dolazak jeste njegov raskid ugovora sa Barselonom, pošto nekadašnji reprezentativac Španije nije želeo da oprosti nijedan od 22 miliona koja mu sleduju od velikana iz Katalonije.

Ipak, čini se sada da je dogovor veoma blizu, pošto je Barselona našla model koji bi najviše odgovarao obema stranama. Predlog je da isplaćivanje ugovora počne 2024. godine, baš kao što su to uradili sa Mesijem, Busketsom i Albom kada su napuštali fudbalsku sekciju.

Foto: Starsport

Nikola Mirotić i Alen Smailagić

Španski mediji prenose da Mirotiću ovakav scenario odgovara jer ga kompenzacija oslobađa poreza španskim vlastima, dok Barseloni dodatno pomaže oko poreza i skraćivanja dugovanja.

Čini se da će konačno doći do dogovora španskog kluba i bivše NBA zvezde i da više nema prepreka koje su kočile njegov dolazak u Partizan, u kom će, prema nezvaničnim informacijama, zaraditi tri i po miliona evra za jednu sezonu.

Podsetimo, osim njega, u klub su stigli Mateuš Ponitka i Ognjen Jaramaz, a produženi su i ugovori sa Kevinom Panterom, Zekom Lidejom, Džejmsom Nanelijem, Aleksom Avramovićem i Balšom Koprivicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading