ŠOKANTNO PRINANJE BIVŠEG KOŠARKAŠA ZVEZDE MERIDIANBET! Morali smo da bežimo sa tzv Kosova zbog OVOGA! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.06.2023

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni as crveno-belih Marko Simonović otvorio dušu.

ŠOKANTNO PRINANJE BIVŠEG KOŠARKAŠA ZVEZDE MERIDIANBET! Morali smo da bežimo sa tzv Kosova zbog OVOGA! (VIDEO)

Foto: Starsport

Čak tri puta igrao je Simonović za Crvenu zvezdu Meridianbet i svaki put imao zvanje ljubimca delija.

Ipak, malo ko je znao o njegovom privatnom životu. Sjajni trojkaš koji je navijače crveno-belih bacao u trans u prodorima po čeonoj liniji rođen je i odrastao na Kosovu i Metohiji, a u Beograd se preselio tek kada su agresorske snage NATO bombardovale SR Jugoslaviju.

Ostao je omiljen među zvezdašima i kada je "ukrao pehar", prisetio se tokom gostovanja u podkastu Mileta Ilića kako su izgledali dani u južnoj srpskoj pokrajini pre, tokom i nakon bombardovanja koje je razorilo zemlju.

Prema Markovim rečima, izgledalo je da sve funkcioniše normalno, ali je njegova porodica morala da spakuje kofere i odseli se.

- Uoči bombardovanja već jeste. Bilo je dosta demonstracija. Malo je postalo onako... Ne nebezbedno, ali ne ni super bezbedno. Uveče se kretati i šta ti ja znam... Ja sam bio tinejdžer, nisam ni toliko izlazio, ali da kažem da se vodilo računa. Sa druge strane, taj neki život preko dana, to je sasvim normalno funkcionisalo. Mi se nismo toliko družili, ali igrali smo fudbal Albanci - Srbi. Nismo išli u školu zajedno, moja škola je bila samo srpska. Ali da kažem, relativno normalno. Apsolutno ništa, ništa i onda se desilo to bombardovanje. To je preko noći sve promenilo. Mi smo morali da napustimo tzv Kosovo, došli smo u Beograd i tu polako počeli da se kućimo od nule. Počeli smo da gradimo nove živote - rekao je Marko Simonović gostujući kod još jednog bivšeg košarkaša crveno-belih Mileta Ilića.

On je profesionalnu karijeru počeo pre dve decenije u zemunskim Lavovima 063, da bi posle dve sezone obukao dres Ergonoma iz Niša. Potom se oprobao u inostranstvu, da bi po povratku zaigrao za Hemofarm i Budućnost, nakon čega je usledio novi transfer na evropskoj sceni.

Crvena zvezda Meridianbet ga je prvi put angažovala u sezoni 2012/13, a ukupno je na Malom Kalemegdanu upisao tri mandata po dve godine.

Sa srpskim i regionalnim šampionom osvojio je pet nacionalnih kupova (Kup Radivoja Koraća), četiri prstena AdmiralBet ABA lige i isto toliko šampionskih titula u KLS, dok je u dresu Budućnosti iz Podgorice tri puta bio osvajač prvenstva i tri puta Kupa Crne Gore.

Kao reprezentativac Srbije ima zlato i srebro sa Univerzijada 2009. i 2007. godine, srebro sa Svetskog prvenstva 2014. i srebro sa Olimpijskih igara 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading