BOGDAN ŠOKIRAO GROBARE: Jokić? Imao je SREĆE što nije igrao za Partizan!

Autor:

Sport

17.06.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodao je potom Bogdanović da Džoker ne bi bolje prošao ni u taboru drugog večitog rivala.

BOGDAN ŠOKIRAO GROBARE: Jokić? Imao je SREĆE što nije igrao za Partizan!

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić

Nikola Jokić pokorio je Ameriku.

Džoker je bio lider Denvera u pohodu ovog tima ka šampionskom prstenu u NBA ligi, osvojio je i priznanje za najkorisnijeg igrača finalne serije, te je apsolutno zasluženo u centru pažnje javnosti širom planete.

O njegovoj karijeri, u podkastu ESPN-a, sa Brajanom Vindhorstom razgovarao je i Bogdan Bogdanović.

Nekadašnji as Partizana istakao je da je Jokić imao sreće što na svojim počecima nije bio član crno-belih.

Imao je sreću da nije igrao za Partizan na početku, pitanje da li bi izdržao taj pritisak - rekao je Bogdanović, pa dodao:

- Isti je slučaj i u Crvenoj zvezdi Meridianbet. Mlad igrač mora da pobeđuje, godine se ne gledaju, što je mnogima teško na početku. Išao je drugačijim putem, mislim da ni on ovo nije očekivao.

Zatim se posvetio i njegovoj igri.

- Dobar šuter, visok, ume da doda. To je to. Hajde da vidimo šta može? Ali, to kako kontroliše utakmicu pokazuje primerom kako bi trebalo košarka da se igra. Razmišlja svake sekunde na terenu. Čak i ranije je non-stop radio. Nije zabušavao na terenu. Otvorio je put različitim momcima iz SAD i Evrope, jer je trend bio da moraš da igraš za velike klubove kako bi pokazao svoju veličinu - istakao je Bogdan, a zatim nastavio:

- Upoznali smo se kod zajedničkog prijatelja, igrali smo plejstejšn i on se pojavio. Bio je tih i miran. Nismo ni pomišljali da će za nekoliko godina da postane šampion. Neverovatno je bilo videti ceo taj proces, podršku porodice i tima, svedočiti u kom stanju duha su svi članovi porodice, braća,...Prelepa slika sporta.

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić

 

Govorio je Bogdanović i tome koliko uspeh Jokića, kao i Novaka Đokovića, znači narodu u Srbiji.

- Nekad se preteruje. Naši ljudi su divni, sport prate sa puno strasti, tako da poraze doživljavaju lično, pa te kritikuju, savetuju šta treba da popraviš. Ali, kad pobediš, slave kao niko drugi. Neverovatno je da su dva Srbina to uspeli u istom periodu. Novak pobedi u nedelju, drugi 'Džoker' u ponedeljak. Vidite sreću, ponos i poštovanje kod ljudi. Svi su čekali taj momenat godinama. Po dolasku u Sakramento sam im pričao koliko su Kingsi popularni u Srbiji zbog Peđe i Divca i čekati 20 godina na momka kao što je Nikola, istrpeti kroz teške momente je prelepa slika.

Za kraj, posvetio je pažnju i reakcijama Nikole Jokića na sve uspehe koje je postigao:

- Mislim da on kaže ono što zaista oseća. NBA je pozornica puna slobode. U Evropi sa takvim izjavama ne bi dobro prošao. Mislim da je to osećao sve vreme od dolaska, da u početku niko nije zbog toga želeo da priča sa njim. On je to prihvatio i sada kad svi hoće da ga nešto pitaju i razgovaraju, on ne želi. U pravu je zbog toga - zaključio je Bogdan Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading