HVALA TI NIKOLA, ZALEPIO SAM NAJBOLJEG NA PLANETI! Đorđe Gagić podelio ZANIMLJIVU anegdotu, pa POENTIRAO: Jokić je naterao ljude da veruju u njega!

Autor:

Sport

13.06.2023

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imali su prilike da odmere snage na terenu, a nekadašnji centar Partizana prisetio se tog susreta i u superlativima je govorio o košarkašu Denver Nagetsa.

HVALA TI NIKOLA, ZALEPIO SAM NAJBOLJEG NA PLANETI! Đorđe Gagić podelio ZANIMLJIVU anegdotu, pa POENTIRAO: Jokić je naterao ljude da veruju u njega!

Foto: Starsport

Đorđe Gagić i Nikola Jokić

Dileme više nema - Nikola Jokić najbolji je košarkaš NBA lige.

Denver je savladao Majami u petom meču finalne serije (94:89), stigao do 4:1 u pobedama i osvojio titulu, a Jokić je proglašen za najkorisnijeg igrača završnih borbi.

Deluje - apsolutno zasluženo, a sa tim se slaže i Đorđe Gagić, čuveni srpski centar koji je imao priliku da igra protiv Nikole Jokića:

- Treba pričati o Jokiću? - nasmejao se Gagić, pa nastavio:

- Njegov talenat se video još dok je bio klinac, bio je nezgodan za čuvanje. Vremenom i radom čovek je stigao tu gde jeste i postao najbolji na svetu. Nepravedno su mu oduzeli MVP priznanje ove sezone, ali srpski inat proradio je u njemu, to ga je motivisalo, i pokazao je da je najbolji! Mislim da je Denver pod njegovom senkom, a to se najbolje vidi kako je ekipa igrala sa njim, a kako bez njega. Ima preozbiljan karakter i liderstvo, pravi je vođa i to dokazuje iz dana u dan i utakmice u utakmicu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

 

Kao što smo napomenuli, Đorđe Gagić je imao priliku da odmeri snage sa Nikolom Jokićem, a sa nama je podelio i jednu zanimljivu anegdotu sa njihovog susreta.

- Ima na Jutjubu jedna moja blokada sa utakmice protiv Mege. Zalepio sam najboljeg na svetu i sada mogu samo da kažem, hvala ti Nikola. Pored svih tih nekih trofeja i svega što sam doživeo u karijeri najslađa mi je ta banana - otkrio nam je Đorđe Gagić sa osmehom na licu, pa se prisetio duela protiv Jokića:

- On je bio još mlad igrač, trebao je da radi još. Nije bilo lako čuvati ga, bio je klinac koji je tek došao i nametnuo se. Sada je izrastao u najvećeg igrača na planeti. Tada se videlo da će biti veliki košarkaš, razmišljanje, mekoća u šutu... Svako ko poznaje košarku mogao je da vidi potencijal u njemu!

Zatim se centar, koji je prošlu sezonu proveo u čačanskom Borcu, osvrnuo i na poslednji meč Denvera i Majamija.

- Ne pamtim kad sam se probudio i ostao celu noć da gledam NBA. Ovo jednostavno nije smelo da se propusti!

Govorio je Gagić i o uticaju porodice na život Nikole Jokića.

- Porodica je bila najbitniji faktor u čitavom njegovom putu do vrha. Bez podrške najbližih sigurno ne bi bio tu gde jeste, a na svakom meču se vidi koliko je njima stalo do Nikole. Zaista, familija za primer - istakao je Đorđe Gagić, pa je za kraj poentirao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola i Natalija Jokić

 

- Niko u Americi nije verovao da će biti na ovom nivou. Potcenjivali su ga, ali je on svojim igrama demantovao sve iz NBA lige koji su ga osporavali i naterao je ljude da veruju u njega!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading