SUROVA DOMINACIJA! Jokić i Marej BACILI U SENKU Kobija i Šeka! Bolji od kompletne PRVE PETORKE Majamija!

Autor:

Sport

08.06.2023

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se po jutru dan poznaje - Denver će stići do titule.

SUROVA DOMINACIJA! Jokić i Marej BACILI U SENKU Kobija i Šeka! Bolji od kompletne PRVE PETORKE Majamija!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džamal Marej

Košarkaši Denver Nagetsa uspeli su da vrate brejk u velikom finalu NBA lige, pošto su na strani savladali Majami Hit rezultatom 109:94.

Njih je do pobede vodio tandem Nikola Jokić - Džamal Marej!

Oni su postali prvi saigrači u istoriji NBA lige koji su na jednoj utakmici upisali tripl-dablove, a da su postigli najmanje po 30 poena. I to ne samo kada je u pitanju finale ili plej-of, već u taj rekord spada i regularna sezona!

 

 

Džoker je meč završio sa 32 koša, 21 skokom i 10 asistencija, dok je Marej imao 34 poena i po 10 uhvaćenih lopti i proigravanja saigrača.

Koliko su dominantni Jokić i Marej govori još jedan podatak, oni su u senci ostavili i čuveni tandem Kobi Brajant - Šakil O'Nil!

Ako poredimo prvo finale Šeka i Kobija u dresu Lejkersa kada su 2000. godine doneli titulu timu iz Los Anđelesa protiv Indijane u šest utakmica. Na tim duelima ovaj tandem je u proseku beležio 53,6 poena, 21,3 skoka i 6,5 asistencija. Jokić i Marej su u skoro svakoj kategoriji bolji. Njih dvojica za sada u proseku ubacuju 59,3 poena, imaju 20,7 skokova i 19,3 asistencije.

 

 

Još nešto je veoma zanimljivo i u ovom slučaju statistika apsolutno sve otkriva - Jokić i Marej bili su bolji od kompletne prve petorke Majamija na trećoj utakmici.

Udarne igla Nagetsa je imala 66 poena, 31 skok i 20 asistencija, dok je prva petorka Hita okončala meč sa 66 poena, 25 skokova i 12 asistencija.

Sada je ostalo još da završe posao, slave u dva meča do kraja serije i ponesu NBA prsten kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading