STANARI U ŠOKU! SAMO PUKOM SREĆOM IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Prve fotografije sa mesta gde se obrušila terasa na Novom Beogradu - beton i šut na sve strane (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

08.06.2023

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fasada je rađena pre 47 godina i to kao skeletni sistem montaržnog tipa. Sve je to dotrajalo - ističu stanari.

STANARI U ŠOKU! SAMO PUKOM SREĆOM IZBEGNUTA TRAGEDIJA: Prve fotografije sa mesta gde se obrušila terasa na Novom Beogradu - beton i šut na sve strane (FOTO/VIDEO)

Foto: ST/N. PANČIĆ

Pala terasa

U bloku 30 u Novom Beogradu tokom noći je sa 11. sprata solitera pala terasa. Kako portal Republika.rs saznaje, samo pukom srećom nema povređenih. Na licu mesta je i dalje neraščišćen šut od razbijenog betona, a stanari zgrade u Bulevaru Mihajla Pupina 145 su i dalje u šoku.

Dušan Jovanović, upravnik zgrade, kaže da su imali nezgodu sinoć oko 23 časa kada se odvalila cela terasa i pala.

- Srušila se ograda terase sa žardinjerom. Čula se velika detonacija, a stanari zgrade su se prepali. Zvali su odmah inspekciju koja je izašla na teren i ogradila prostor - kaže Janjić i dodaje da će danas ponovo inspektori izaći na teren i da će biti postavljena trajno visoka ograda koja će štititi prolaznike jer je zaključeno da je cela fasada nebezbedna.

 

 

- Fasada je rađena pre 47 godina i to kao skeletni sistem montaržnog tipa. Sve je to dotrajalo - ističe Jovanović.

U stanu kojem pripad obrušena terasa živi baka. Ona živi sama i nije u stanju da razgovara jer je jako stara.

Zgrada je dotrajala to je najveći problem, kaže jedna komšinica za portal Republika.rs.

- Tu mi se ćerkica igra zajedno sa drugom decom. Na svu sreću to se dogodilo oko 23 časa kad nikog nije bilo, da se dogodilo oko 20 časova neko bi sigurno nastradao.
To se tako zaljuljalo da je moja žena sinoć išla da proveri da nije pao lift, na kraju se ispostavilo da je pala terasa - rekao je jedan od komšija.

Da podsetimo, pala je terasa zgrade koja se nalazi neposredno do ulice u Bulevaru Mihajla Pupina, pored autobuskog stajališta. Prolaz između zgrade i stajališta je dosta prometan, ali na sreću niko nije povređen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading