UVODI SE RED U DVE NOVOBEOGRADSKE ULICE: Sazidali na divlje i uzeli gomilu para, a sad im smeta ŠTO ĆE DA IH RUŠE

Autor:

Vesti

07.06.2023

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnici šest nelegalnih objekata uzurpirali zelenu površinu i sprečili gradnju dečjeg igrališta.

UVODI SE RED U DVE NOVOBEOGRADSKE ULICE: Sazidali na divlje i uzeli gomilu para, a sad im smeta ŠTO ĆE DA IH RUŠE

Foto: Republika.rs

Godinama nelegalno uzurpirali zelenu površinu, time sprečili da se sagradi planirano dečje igralište, zarađivali tako pare... I sada nekom smeta što bi građevinska inspekcija da ih sruši.

U najkraćem, ovo je suština priče o površini na uglu ulica Gandijeve i Jurija Gagarina na Novom Beogradu. Tamo će, kako saznaje Republika, danas započeti rušenje šest bespravnih objekata izgrađenih na javnoj površini.

Republika

Foto: Republika.rs

Nelegalno izgrađeni objekti na Novom Beogradu

Na tom mestu nalaze se cvećara, apoteka, objekat brze hrane... Svi izgrađeni bez građevinske dozvole i pratećih papira.

Mada su vlasnici podneli zahteve za ozakonjenje, svi su odbijeni iz razumljivih gorenavedenih razloga.

Kako saznajemo u gradskoj upravi, vlasnici nelegalnih objekata najavili su protest. Ipak, uzurpirani prostor, na radost ljudi koji žive u okolini, posle dugog niza godina, biće preuređen prema urbanističkom planu. Dakle, ovaj prostor biće, kako je i namenjeno, javna zelena površina.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Beograd je decenijama bio raj za divlju gradnju, ali se poslednjih godina situacija popravlja i intenzivno se radi na tome da se uvede kakav-takav prostorni red. Onoliko koliko je moguće posle godina neplanske izgradnje.

Time se intenzivno bavila prethodna gradska vlast, a i gradonačelnik Aleksandar Šapić je prošle godine, nakon stupanja na funkciju, rekao da će jedan od glavnih prioriteta grada biti urbanistički red. Naročito će se povesti računa o biserima grada, poput Košutnjaka, Ade Ciganlije, Zvezdarske i Bojčinske šume.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Nina

07.06.2023 20:29

O Boze kao da je povrsina ne znam kolika. Pa sta mozete da napravite oko one braon ruzne zgradurine koja je odma iza. Sigurno necete napraviti parkic nego parking ,Jos jedan u nizu