MELOUN OPČINJEN JOKIĆEM I MAREJEM: Otkrio šta je bilo drugačije u odnosu na meč koji je pripao Majamiju!

Autor:

Sport

08.06.2023

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strateg Denvera ponosan na svoj elitni tandem.

MELOUN OPČINJEN JOKIĆEM I MAREJEM: Otkrio šta je bilo drugačije u odnosu na meč koji je pripao Majamiju!

Foto: Tanjug/AP

Majk Meloun

Košarkaši Denver Nagetsa uspeli su da vrate brejk u velikom finalu NBA lige, pošto su na strani savladali Majami Hit.

Njih je do pobede vodio Nikola Jokić, kao i obično. Srbin je ostvario monstruozni tripl-dabl, kojim je ispisao istoriju NBA lige.

Posle meča je svoje impresije izneo trener Nagetsa Majk Meloun.

Mislim da je ova utakmica bila najbolja u seriji, ne zbog individualnog učinka igrača nego tima. Sveli smo ih na 94 poena i na samo 11 pogođenih trojki. Imali smo 25 skokova više u finalu, to je ogroman broj, to je bio timski učinak. Nikola je imao 21, Marej 10, Gordom 10, Porter 7... Svidela mi se energija, zalaganje, disciplina, to smo morali da imamo da bi pobedili, a nadam se da ćemo u petak biti još bolji - započeo je Meloun svoje izlaganje.

Džoker i Džamal Marej su postali prvi tandem ikada koji je na istom meču ostvario tripl-dabl uz po najmanje 30 postignutih poena.

- Prvi put u istoriji NBA lige dva igrača su uradila ovo, to je neverovatno. Šta god Nikola Jokić uradi ne iznenadim se, on iz utakmice u utakmicu pokazuje šta sve može, rođen je za ovakve trenutke. Na Džamala sam ponosan, krivio je sebe zbog druge utakmice, a nije bio jedini krivac. Ja, svi igrači, ovo je kolektivna igra, svi smo bili krivi. Ali, to kako je večeras igrao je oznaka pravog ratnika. Vratio se, osećao sam njegovo prisustvo tokom čitave utakmice, bio je tu, a odigrati u tandemu ovako sa Nikolom kada smo morali da pobedimo bilo je specijalno.

- Sa Nikolom radim već osam, sa Džamalom sedam godina. Imali smo mnogo lepih trenutaka, ali nikada nismo igrali finale NBA lige, a oni su večeras ispisali istoriju! Odigrali su najbolju partiju kao tandem od kako igraju zajedno i to baš sada. Uvek sam osećao da su Nikola i Džamal elitni kombo NBA lige, njihov napredak se oslikava u večerašnjoj utakmici. Mnogo igrača igra zajedno, a njih dvojica igraju jedan za drugog, to je razlika. Sjajno se razumeju na parketu, večeras su Mareja čuvali sjajno, on nije forsirao nego je proigravao, bilo je imresivno, njih dvojica sigurno zadaju glavobolje mnogima.

Meloun se zatim osvrnuo i na ostale igrače svog tima.

Eron Gordon je imao 11 poena, deset skokova i pet asistencija, i Porter Džunior je bio dobar, a Kristijan Braun? Igrao je kao da nije ruki, agresivan, sa mnogo samopouzdanja, dao je 15 poena za 19 minuta na parketu, ali nećemo stati ovde. Želimo još jednu pobedu - otkriva on.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Majk Meloun

Nastavio je da priča sa oduševljenjem o Braunu.

Kristijan Braun se dokazao tokom čitave sezone, sada je deo rotacije igrao je na svakoj plej-of utakmici. Ne igra mnogo rukija toliku ulogu u finišu sezone, ali on je rođeni pobednik. Pobeđivao je gde god da je igrao, u srednjoj školi, na koledžu i sada u NBA ligi. Uvek je spreman i fizički i psihički, smiren je ima samopouzdanja, osećao sam večeras koliko je raspoložen, bilo je jako lepo gledati mladog momka koji pravi takav iskorak i razliku.

Na kraju je uporedio ovaj meč sa onim koji je pripao Majamiju u Koloradu.

- U drugoj utakmici nismo bili pravi, nismo pokazali šta sve možemo. Oni su prepoznali trenutak, kao i uvek, kada ne igramo dobro nađemo način da se vratimo i igramo kao Denver Nagetsi - podvukao je Meloun.

Trijumfom na Floridi je Denver došao do vođstva u finalu od 2-1, a četvrti meč serije na programu je u noći između petka i subote od 2.30 po srednjeevropskom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading