ŠTA SE DEŠAVA SA TERMINIMA FINALA ADMIRALBET ABA LIGE? Ovo je POTENCIJALNI datum početka bitke za PEHAR!

Autor:

Sport

31.05.2023

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branilac titule čeka za protivnika pobednika meča između crno-belih i Slovenaca.

ŠTA SE DEŠAVA SA TERMINIMA FINALA ADMIRALBET ABA LIGE? Ovo je POTENCIJALNI datum početka bitke za PEHAR!

Foto: Starsport

Željko Obradović i Duško Ivanović

Partizan je poražen u Stožicama od Cedevita Olimpije, pa će "majstorica" odlučivati o putniku u finale AdmiralBet ABA lige.

Crvena zvezda Meridianbet se odavno nalazi tamo, pošto je sa maksimalnih 2:0 u seriji izbacila podgoričku Budućnost i već duže vreme njeni košarkaši uživaju u odmoru, dok čekaju rivala u borbi za odbranu pehara.

Zanimljivo da čelnici regionalnog takmičenja ni dan posle drugog susreta odigranog u Sloveniji i saznanja da će treći duel rešavati preostalog finalistu, nisu saopštili informacije o mogućim terminima finalne serije!

Ovaj podatak dovodi do pitanja da li će regionalno takmičenje uopšte dobiti novog ili starog šampiona, odnosno, da li će se finalna serija ikada odigrati.

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Avramović i Luka Vildoza

Ono što je posebno neverovatno u celoj priči je činjenica da će NBA finale, između Majamija i Denvera biti ranije završeno, nego finalni susreti AdmiralBet ABA lige!

Valja podsetiti da je četa Duška Ivanovića pre više od mesec dana, tačnije 23. maja, obezbedila vizu za finalne mečeve, pa su već duže igrači sa Malog Kalemegdana van takmičarskog ritma. Što je najgore, on će se i produžiti, obzirom da je majstorica između Partizana i Cedevita Olimpije zakazana tek za 6. jun!

Ogroman period je prošao od drugod polufinalnog duela između Crvene zvezde Meridianbet i Budućnosti i trećeg meča između Partizana i Cedevita Olimpije - tačno 14 dana. U tom periodu, srpski i regionalni šampion nije odigrao nijednu takmičarsku utakmicu, što odavno nije zabeleženo.

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco i Dante Egzum

Da zlo bude veće, finalna serija AdmiralBet ABA lige ne može da počne sigurno pre 9. juna, jer mora da prođe najmanje tri dana od poslednje polufinalne utakmice Obradovićevog tima. To nas dovodi do fakta da će Crvena zvezda Meridianbet "odmarati" nestvarnih 17 dana, pa se time navodi i pitanje koliko je organizacija regionalnog takmičenja sposobna da izađe na kraj sa nastalom situacijom.

Sa jedne strane izabranici Duška Ivanovića su u prednosti, jer su duže odmarali, ali sa druge to često donosi i kontraefekat, budući da mnoge ekipe tako ispadnu iz ritma i izgube igru koja ih je krasila tokom cele sezone. Zato je nejasno zbog čega se u regionalnoj kući košarke toliko čeka sa terminima.

Čak je i ljubimac delija Nemanja Nedović na društvenim mrežama napravio šalu na račun AdmiralBet ABA lige i toliko dugog čekanja datuma finalnih mečeva.

Republika

Foto: printscreen/Instagram

 

- Čekajući finale - napisao je Nedović, uz fotografiju dečaka koji odmara, aludirajući na konačne termine finala. 

Navijači Crvene zvezde Meridianbet i Partizana željno iščekuju konačne termine, kako bi znali kada će njihovi ljubimci izaći na parket i krenuti u konačni obračun za titulu regionalnog šampiona. Uslov tome je, ipak, da crno-beli eliminišu Cedevita Olimpiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading